Znovu se vydáme do světa obávaného Vetřelce. Společnost Cold Iron Studios dnes představila kooperativní střílečku Aliens: Fireteam, která zamíří na PC, PlayStation 5, Xbox Series X/S, PlayStation 4 a Xbox One v průběhu letošního léta. Spolupracuje na ní s 20th Century Fox.

Aliens: Fireteam je ve vývoji od roku 2016 a jedná se o kooperativní střílečku z pohledu třetí osoby, která klade důraz na prvky přežití. Hráči se vžijí do drsných mariňáků při zoufalém boji s největší hrozbou ze všech, obývaným Xenomorphem.

„Tváří v tvář vlně děsivých nepřátel jako je Xenomorph a Weyland-Yutani Synthetic se po boku dvou hráčů nebo umělé inteligence pustíte do zoufalého boje ve čtyřech jedinečných kampaních, které do známého mimozemského světa přinášejí nové příběhy,“ píše se v tiskové zprávě. Vývojáři vám umožní vytvořit si vlastního mariňáka a přizpůsobit si ho podle svých představ, vybrat si z pěti jedinečných tříd (Gunner, Demolisher, Technician, Doc a Recon), zbraní, vybavení a perků.

Příběh se odehrává 23 let po původní trilogii Vetřelce na palubě USS Endeavor. V roce 2202 zachytíte tajemné tísňové volání, které mariňáky zavede na LV-895 ve vnějších koloniích. Po vašem příjezdu vás čekají smrtící legie Xenomorphů, skrytá korporátní tajemství a starodávné ruiny mimozemšťanů.

Těšit se máme na ohromující vizuální prvky, ikonické nepřátele, realistické prostředí, výkonné zbraně, futuristické vybavení a děsivé zvuky. To vše a mnohem víc ve čtyřech kampaních, které budeme chtít hrát stále a stále do kolečka. Alespoň tak to tvrdí Cold Iron Studios s tím, že se kampaně odehrávají v různých ikonických prostředích Vetřelce.

Tvůrci připravují více než 20 typů nepřátel, včetně 11 různých Xenomorphů na evoluční škále od facehuggerů až po Praetoriany. Každý má vlastní inteligenci, aby vás přepadl, přelstil a zabil. Při boji s nimi musíte využívat krytí a kradmý pohyb, stejně tak dávat pozor na ventilační šachty, zdi a stropy.

Celkem budeme mít na výběr více než 30 zbraní a přes 70 kusů vybavení. Postupně si budeme vylepšovat schopnosti, zatímco jedinečný systém Challenge karet má měnit přístup ke každé misi v kampani a nabídnout nové zážitky při každém hraní. Konkrétně půjde o více než 40 různých výzev, kterými si můžete upravit jednotlivé mise.

Aliens: Fireteam připomíná Left 4 Dead. Naposledy jsme se do světa Vetřelce podívali v roce 2014 prostřednictvím povedeného survivalu Alien: Isolation od Creative Assembly. Tohle bude ale jiný zážitek.

INDIAN NOW