Vesmírná novinka Starfield od věhlasného studia Bethesda je ve vývoji již několik let. Oznámení proběhlo na E3 v roce 2018 a byla prezentovaná jako hra nové generace. Ačkoliv nový PlayStation i Xbox jsou již na trhu, o této záhadné hře jsme toho zatím moc neslyšeli. Přesto se insider známý pod přezdívkou NateDrake nechal slyšet, že bychom se jí mohli dočkat již během letošního roku.

Prozatím jsme se dozvěděli přímo z úst Todda Howarda, že se bude jednat o hru striktně pro jednoho hráče s obrovskou mapou, jež bude až čtyřikrát větší než Fallout 4. Zároveň vývojáři využívají procedurální generaci k zaplnění herního světa, který ale bude pro všechny hráče totožný. Nakonec jsme zřejmě měli i možnost zhlédnout obrázky přímo ze hry, které v posledních měsících utekly na internet. No, a jak se teď ukazuje, tak pokud nám to COVID dovolí, tak si hru budeme moci zahrát ještě tento rok.  

Přečtěte si také: The Elder Scrolls 6 a Starfield od Bethesdy budou těžit z vylepšeného enginu

Nebylo by to poprvé, kdyby si Bethesda nechávala informace o svých hrách do poslední chvíle. Fallout 4, stejně jako Fallout 76 byly hry vydané ve stejném roce jako byly oficiálně prezentované, je to tak druh marketingu, který známá společnost dlouhodobě využívá. Navíc od ní stále čekáme na ohlášení nějaké vlastní velké hry pro tento rok. Zdá se, že by to klidně mohl být Starfield.

Tohle tvrzení potvrzuje i výše zmíněný insider NateDrake, který se nechal slyšet, že podle jeho informací se ještě několik měsíců zpět plánovalo vydat Starfield v roce 2021.

„Ve studiu opravdu moc chtěli, aby nám přinesli Starfield již v tomhle roce. Jaký však má na titul dopad COVID-19, můžeme jen hádat,“ napsal NateDrake v reakci na prohlášení Jeffa Grubba o možné blížící se prezentaci Bethesdy a Microsoftu.

„Neříkám, že se to 100 % stane, ale koncem loňského roku jsem slyšel, že cílem byl rok 2021. Každopádně, jedná se o hru společnosti Bethesda a může dojít k problémům, které zapříčiní nějaké odklady.“

Více informací se možná dozvíme na výše zmíněné společné prezentaci, o které nedávno informoval známý novinář Jeff Grubb. Ta má předcházet oznámení v rámci červnové E3 2021. Čeká se jen na dokončení akvizice úřady.