Todd Howard se nemůže dočkat, až fanouškům ukáže The Elder Scrolls 6 a Starfield. Pokračování akčního fantasy RPG a nové vesmírné dobrodružství jsou dvě nejdůležitější hry u Bethesdy, o kterých oficiálně víme. Nemůžeme se tak divit, že Howard chce udržet hráče v napětí a jednou za čas oba tituly zmíní, i když je jedna věc jasná: The Elder Scrolls 6 a Starfield v dohledné době nevyjdou.

Na nedávné online konferenci pro vývojáře se Todd Howard rozpovídal. Nejprve se věnoval technologii. Dle jeho slov je generální vylepšení jejich enginu pravděpodobně největší změnou, jakou kdy udělali. Možná je tato změna větší, než jsme viděli ve srovnání Morrowindu z roku 2002 a Oblivionu z roku 2006.

Přečtěte si také: Údajné první obrázky ze Starfieldu

Z toho důvodu Bethesda investuje značné prostředky, finanční i časové, do týmu, který má Creation Engine na starost. Howard o technologii mluví jako o nástupci proprietárního enginu společnosti, jenž zachovává některé z věci, které hráči znají a milují. Tady zmiňuje podporu modifikaci a obecný přístup k otevřenému světu.

„Od vykreslování přes animace, přes pathing až po generování procedur... Nechci říkat všechno, ale je to významné vylepšení,“ řekl Howard. „Trvalo nám to déle, než bychom si přáli, ale umožní to vše, co děláme se Starfieldem a Elder Scrolls 6. Až lidi uvidí výsledky, doufáme, že budou stejně šťastní jako my s tím, co bude na obrazovce,“ dodal a vzpomněl si i na umělou inteligenci. Ta by měla být mnohem chytřejší.

Pokud jde o to, kdy bychom mohli vidět plody této práce, tak Howard řekl, že si fanoušci budou muset počkat. Výkonný producent Bethesda Game Studios zdůraznil, že by rád ohlásil hru a v relativně krátké době ji vydal, stejně jako se tomu stalo u Fallout 4 (hra byla oznámena v červnu a v listopadu vyšla). U The Elder Scrolls 6 a Starfieldu to ale možné není.

Hry The Elder Scrolls VI a Starfield byly oznámeny už na E3 2018, ale stále postrádáme detaily o tom, co můžeme od obou očekávat. Bethesda oba projekty ohlásila, aby ujistila fanoušky, že na nich pracuje.

Tím ale informace od Todda Howarda nekončí. Prozradil také pár podrobnosti o Starfieldu. Tohle vesmírné dobrodružství od tvůrců Falloutu je určeno čistě pro jednoho hráče a má obrovskou mapu, jež je mnohem větší než svět ve Falloutu 76. Jen pro představu, Fallout 76 má čtyřikrát větší mapu než Fallout 4.

Přečtěte si také: Na detaily o The Elder Scrolls 6 budeme čekat několik let. Nejprve se dostane na Starfield

Vývojáři Starfieldu i The Elder Scrolls 6 využívají procedurálně generovaný obsah. To ale neznamená procedurálně generované světy. Tato technologie je využita s cílem zaplnit herní svět. Ten bude pro všechny hráče stejný.

Připomeňme, že v poslední době se čile spekuluje o vydání Starfieldu. Oficiálně víme jedno: Starfield vyjde dříve než The Elder Scrolls 6. Můžeme ale počítat s premiérou v příštím roce? Spekulace to naznačují, ale nic není jisté.

Možná také záleží na Microsoftu, který Bethesdu se ZeniMax Media koupil za 7,5 miliardy dolarů. Jisté je nyní jedno, v den vydání budou obě hry v předplatném Xbox Game Pass.