PlayStation má novou zajímavou značku. Sedm různých her a 70 milionů hráčů. PlayStation Plus Collection hry i na PS4. Epic Games Store rozdává The Textorcist. Nominace na hry roku.

Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- PlayStation má novou zajímavou značku. Ukázalo se, že samurajská akce Ghost of Tsushima od studia Sucker Punch má pět milionů prodaných kusů, což je na novou IP působivé. Není divu, že vývojáři přichystali vylepšení pro PS5, kde hra běží při 60 snímcích za sekundu.

- Sedm různých her a 70 milionů hráčů. Tak to jsou statistiky série Hitman od IO Interactive. První hra vyšla v zimě 2000 s názvem Hitman: Codename 47 a už za dva měsíce má dorazit Hitman 3, jenž uzavře novodobou trilogii World of Assassination.

- Guerrilla Games připravili své PS4 exkluzivity na PS5. Akční adventura Horizon Zero Dawn běží ve zpětné kompatibilitě a podporuje uložené pozice. Střílečka Killzone Shadow Fall je na tom stejně, akorát dokáže běžet při 60 snímcích za sekundu.

- Hry z PlayStation Plus Collection si můžete zahrát na PS4, ale to až poté, co si je přes PS5 přidáte na svůj účet. Přes webový prohlížeč, mobilní aplikaci nebo PS4 není možné kolekci využívat.

- Epic Games Store rozdává The Textorcist. Za týden bude k mání Elite Dangerous a The World Next Door.

Přečtěte si také: CD Projekt RED reaguje na spekulace o dalším odkladu Cyberpunku 2077

- Ve středu 18. 11. v šest hodin odpoledne našeho času budou odhaleny nominace na nejlepší hru roku 2020 v rámci The Game Awards 2020. Samotná akce je naplánována na 10. 12. Cyberpunk 2077 z důvodu odkladu nebude nominován.

- V Rockstar Games se znovu rozhodli potěšit hráče GTA Online. Abyste získali jeden milion in-game dolarů, je nutné se do hry přihlásit do 18. 11. a poté ve dnech od 19. do 25. 11. Peníze pak budou převedeny na váš účet v Maze Bank. Kromě toho Rockstar vyzval všechny hráče, aby se zúčastnili velké loupeže. Cílem je vyrabovat více než 100 miliard dolarů v GTA Online. Pokud se vše stihne do 18. 11., tak celá komunita obdrží speciální nové vozidlo.

- Spekulace o Silent Hill pro PlayStation 5 stále žije. Tentokrát si jeden hráč všiml podezřelé reakce Geoffa Keighleyho, který reagoval na tweet Konami s blahopřáním Sony k vydání nové konzole. Předpokládá se, že spolupráce Konami se Sony bude odhalena na The Game Awards.

- WRC 9 potvrzuje vylepšení pro next-gen. PS4 a Xbox One verze byly bezplatně vylepšeny pro PlayStation 5 a Xbox Series X/S. Vývojáři lákají na hraní v rozlišení 4K při 60 snímcích za sekundu. Na PS5 jsou využity také funkce ovladače DualSense, konkrétně hmatová odezva.