Blizzard zveřejnil první velký patch pro Diablo 2: Resurrected. Aktualizace 2.3 přináší četná vylepšení hratelnosti, grafiky a přístupnosti. Majitelé PC verze potěší podpora technologie DLSS od Nvidie.

Patch přidává stupnici obtížnosti do konzolových verzí (na PC je od začátku). Škálování obtížnosti v režimu offline nabízí 8 úrovní. Díky tomu si můžete kupříkladu nastavit, aby příšery byly v singleplayeru stejně náročné jako pro čtyři hráče. Tím získáte lepší odměny, které za to riziko stojí.

Další důležitou novinkou je Force Move. Přes tuto funkci postavě nakážete, aby se přesunula na určené místo, aniž by si to zamířila k nepřátelům. To funkce Quick Cast zase umožňuje vybrané dovednosti přiřadit klávesám na PC. Hodit se v takovém případě bude také dodatečný pruh nad standardním uživatelským rozhraním, který umožňuje používat až 16 schopností hrdiny/hrdinky.

Uživatelské rozhraní by nyní mělo být celkově jasnější. Na obrazovce s lobby by se už měly správně zobrazovat úrovně a typy vylepšení postavy a skutečná ID přátel v síti Battle.net. Také uvidíte indikátor nad postavami, které jsou ztlumeny nebo ignorovány.

Vylepšen je také indikátor, jenž ukazuje, když postava v PvP soubojích mine svůj cíl.

Pokud hrajete PC verzi s ovladačem, uslyšíte zvukové signály při procházení nabídkou nebo při doplňování lektvarů na opasku postavy. A když máte grafickou kartu od Nvidie, můžete využít podpory technologie DLSS.