Devět let staré Grand Theft Auto 5 snese grafické srovnání s novinkou Saints Row. Obě hry byly ve velkém srovnání spuštěny na počítači s maximálními grafickými detaily.

I přes značné stáří vypadá GTA 5 ve srovnání s jiným městských sandbox titulem výborně. Nejde jen o kvalitu textur. Přitom projekt od Rockstar Games vyšel původně v roce 2013 na PlayStation 3 a Xbox 360. Na PC se dostal až v dubnu 2015.

Ve více než dvacetiminutovém videu YouTube kanál ElAnalistaDeBits srovnává oba tituly, mimo jiné chování postav při srážkách s auty, fyziku vozidel, umělou inteligenci nepřátel nebo textury. V mnoha ohledech vypadá GTA 5 lépe než nové Saints Row. Souhlasíte?

Že Saints Row není úplně to, co si mnozí představovali, tak to reprezentují recenze. PC verze má na Metacritic v průměru 70 bodů a PS5 společně s Xbox Series X/S verzí 64. Vypadá to, že svět od Saints Row očekával více, protože po recenzích klesla cena akcií Embracer Group. Akcie společnosti se přes noc propadly o zhruba sedm procent a dostaly se na čtyřměsíční minimum.

Už dříve zástupci Embraceru uvedli, že předobjednávky Saints Row jsou nad očekáváním. Z pohledu prodejů tak budou nejspíš ve firmě spokojeni. S ohledem na ambice celé skupiny ale jistě pomýšlejí po lepším hodnocení. Tak třeba to vyjde příště.

Na druhou stranu, Saints Row je stále zábavná hra, která má něco do sebe. Více v naší recenzi.