Bethesda Game Studios má dobrou zprávu pro fanoušky Starfieldu. Vývojáři usilovně pracují na velké aktualizaci, která do hry přidá dříve žádané funkce. Mezi nimi je podpora Deep Learning Super Sampling (DLSS) od Nvidie s generováním snímků a HDR.

Součástí aktualizace budou další optimalizace a vylepšení. Dříve se mluvilo také o možnosti regulace jasu a kontrastu. Bohužel nebylo upřesněno, jakou verzi DLSS bude Starfield oficiálně podporovat.

Novinky budou během příštího týdne dostupné pro hráče na Steamu v beta verzi. Bethesda si chce vše nejprve ověřit, získat zpětnou vazbu a až potom aktualizaci vydat pro všechny hráče na PC a Xboxu.

Pokud chcete být mezi prvními, tak v knihovně Steamu klikněte pravým tlačítkem na název hry, vyberte vlastnosti a v sekci beta zvolte možnost stáhnout beta aktualizaci. Najdete ji tam, až bude k dispozici.

Kromě toho autoři prozradili, že v budoucnu přidají podporu FSR 3.0. Starfield od vydání podporuje pouze FSR 2.0. AMD je technologickým partnerem hry, což je nejspíš také důvod, proč tak dlouho čekáme na podporu DLSS. I když šikovní fanoušci to vzali do vlastních rukou a rychle vytvořili modifikaci.