Kreativní ředitel studia Massive Entertainment Julian Gerighty v nedávném rozhovoru pro oficiální Star Wars web uvedl, že při vývoji chystané akční adventury Star Wars Outlaws se vývojáři dost inspirovali filmem Solo: Star Wars Story z roku 2018. Han Solo je koneckonců podobný darebák jako hlavní hrdinka hry Kay Vess. A nyní nám ratingová agentura ESRB přinesla důkaz, že si Gerighty nevymýšlel.

Podle ESRB se totiž ve Star Wars Outlaws objeví karetní hra Sabacc, v níž Han při hře s Landem Calrissianem vyhrál slavnou loď Millennium Falcon. Což jsme mohli vidět právě ve filmu Solo: Star Wars Story. Solo samozřejmě není jediný produkt se značkou Star Wars, v němž se Sabacc objevil. Dokonce nejde ani o jedinou karetní hru z předaleké galaxie, jak mohou potvrdit třeba příznivci animovaného seriálu Star Wars: Vadná várka nebo veteráni klasického RPG Star Wars: Knights of the Old Republic 2: The Sith Lords. Sabacc je ale nepochybně nejvýraznější a s prostředím galaktického podsvětí je spojován zdaleka nejčastěji, takže jeho přítomnost v chystané hře určitě dává smysl.

Videoherní podoba Sabaccu má být každopádně založená na blackjacku a má dost detailní pravidla. A co víc, při jeho hraní budeme moci sázet kredity získané při hraní. Jelikož je ale vydavatelem Star Wars Outlaws a majitelem Massive Entertainment společnost Ubisoft, měli bychom nejspíš doufat, že vydavatel nevyužije Sabacc pro možnost propašovat do hry nějaké ty mikrotransakce. Přestože by si tím právě u ratingových agentur typu ESRB dost zavařil.

Spíš je tedy na místě doufat, že hratelný Sabacc nepodmíní vlastnictvím Season Passu s tvrzením, že i bez něj toho hra nabízí dost a že jde přece jen o vedlejší a volitelnou věc, jako to udělal v případě nedávno odhalené vedlejší mise Jabba's Gambit. Ta má být dostupná už v den vydání základní hry, za což nepřekvapivě Ubisoft schytává od fanoušků i některých zahraničních médií, která si detailů o misi a Season Passu všimla až s týdenním zpožděním, nemalou kritiku.

ESRB pak uvádí, že v rámci herního příběhu dojde i na možnost vsadit si v jedné oblasti na jakési fantasy závody. Ratingová agentura bohužel nenabízí více podrobností, ale nezapomínejme na to, že se ve Star Wars Outlaws podíváme mimo jiné na písečnou planetu Tatooine. Která se v jednom nejmenovaném, skoro na měsíc přesně 25 let starém Star Wars filmu stala dějištěm velkého závodu kluzáků. Proto máme docela dobrou představu, o jaké závody by mohlo jít. Třeba nás ale vývojáři překvapí a nakonec nabídnou něco jiného než připomínku Skryté hrozby.

Pokud si předobjednáte některou z dražších edic Star Wars Outlaws ve verzi pro PC, PlayStation 5 nebo Xbox Series X|S, platí pro vás datum vydání 27. srpna/augusta 2024. Ostatní si musí počkat na 30. srpna/augusta 2024. Hru najdete tady.