Příznivci světa Star Wars se během včerejší Xbox Games Showcase dočkali příjemného překvapení ve formě formálního oznámení a prvního traileru open-world akční adventury Star Wars Outlaws od Ubisoftu a tvůrců série The Division ze studia Massive Entertainment. Dnes v podvečer uvidíme na akci Ubisoft Forward také první záběry z hraní, ale už teď tu máme něco nového.

Přečtěte si také: Star Wars Outlaws od tvůrců The Division lákají do světa darebáků

Ubisoft společně s tiskovou zprávou poskytl přehled informací o tom, co lze vlastně vidět v jednotlivých částech traileru. Už víme, že hlavní hrdinka Star Wars Outlaws se jmenuje Kay Vess, přičemž jde o vychytralou darebačku, která se ve jménu získání svobody a získání prostředků pro možnost začít nový život pokusí o jednu z nejodvážnějších loupeží, jaké kdy Vnější okraj galaxie kdy viděl. A to v době mezi událostmi filmů Star Wars: Impérium vrací úder a Star Wars: Návrat Jediho/Jediů.

Kay má přitom k ruce zvířecího společníka jménem Nix, podle všeho jí bude asistovat také příslušník droidích komand BX původem z Klonových válek a ve hře bude hrát jistou roli zločinecký syndikát Pykeů. V traileru jsme ale viděli také loď Kay, která nese název Trailblazer, a jeden zcela nový měsíc. Ten se zase jmenuje Toshara.

Prostřednictvím popisu jednotlivých částí traileru bylo také potvrzeno, že ve videu lze v jeden okamžik vidět jednu planetu známou z filmové ságy. Konkrétně jde o planetu Kijimi, která hrála jistou roli ve filmu Star Wars: Vzestup Skywalkera z roku 2019. Nutno podotknout, že v deváté filmové epizodě došlo k - pozor spoiler - úplnému zničení Kijimi hvězdným destruktorem Věčného Sithu, ale nezapomínejme na to, že Star Wars Outlaws využívají období původní filmové trilogie. Při hraní tedy budeme moci vnímat dopady vrcholícího konfliktu Galaktického impéria a Povstalecké aliance, při němž jsou pojmy jako Věčný Sith, První řád nebo Odboj hudbou zhruba 30 let vzdálené budoucnosti.

„Když jsme si poprvé představili první open-world Star Wars hru, zkoumali jsme, kde a kdy by se mohla odehrávat, a rychle jsme zjistili, že máme všechny správné přísady pro cestu darebáka. Tito psanci žijí pod palcem Galaktického impéria, ale díky příležitostem, které zločinecké podsvětí nabízí lidem, kteří chtějí využít nepokoje, mohou pořád vzkvétat,“ prohlásil k zasazení kreativní ředitel Massive Entertainment Julian Gerighty.

Tisková zpráva nabídla také první detaily o obsazení. Kay ztvárnila Humberly González, zatímco zvuky, které vydává Nix, nepatří nikomu jinému než Dee Bradleymu Bakerovi. Baker je přitom dabérskou stálicí ve světě Star Wars. Namluvil všechny klonované vojáky v animovaném seriálu Star Wars: Klonové války a v multiplayeru Star Wars: Battlefrontu 2, pochopitelně namlouvá také všechny mužské hlavní hrdiny seriálového spin-offu Star Wars: Vadná várka a žvatlá jako jediská ratolest Nubs v dětském seriálu Star Wars: Dobrodružství mladých Jediů.

A to je jen několik příkladů toho, kde všude můžeme Bakera slyšet. Vypadá to tedy, že tam nahoře má někdo oblíbeného dabéra vážně rád. Samozřejmě máme na mysli někoho ze společnosti Lucasfilm, která na Star Wars Outlaws podobně jako na všechny produkty se značkou Star Wars dohlíží. A protože je pořád řeč o titulu od Ubisoftu, nejspíš nepřekvapí, že se na vzniku hry podílejí také studia Ubisoft Annecy, Bucharest, Chengdu, Milan, Montpellier, Shanghai, Toronto a Paris.

Star Wars Outlaws dorazí v roce 2024 ve verzi pro PC (Ubisoft Connect), PlayStation 5 a Xbox Series X|S.