První příběhový přídavek nazvaný Haus pro Dead Island 2 láká na rozšíření hratelnosti a bloudění v tajemném stylovém sídle v Malibu, kde jsou hranice morálky posunuty až na samou hranici. Vývojáři o tomto místě mluví jako o surrealistickém, psycho-hororovém snovém prostředí.

Tahle vila je popisována jako symbol nové budoucnosti, kterou prorokuje Konstantin, excentrický vůdce techno-smrtícího kultu a miliardáře. Nám bude sloužit jako útočiště při průzkumu vyšinutého labyrintu.

Přitom budeme sledovat pomalý rozklad této tajemné skupiny přeživších, které nic neříkají morální zábrany lidstva. Také vás z prvních obrázků napadlo, že kult experimentuje s nákazou a snaží se vytvořit vlastní armádu krvelačných monster?

Při přežívání na novém místě se budete moci spolehnout na nové zbraně a dalších osm dovedností. Mezi novým vybavením najdeme výbušnou kuš, která je přesná a smrtící i na dlouho vzdálenost, Hog Roaster s možností porcovat a grilovat zombíky a něco pojmenované Dead Islands.

Haus DLC vyjde 2. 11. letošního roku. Druhé příběhové rozšíření SOLA Festival bude následovat ve druhém čtvrtletí roku 2024. Obě expanze jsou součástí Expansion Passu.