Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- Real-time strategii Iron Harvest si už nějakou dobu můžete vyzkoušet ve veřejné betě na Steamu. Pokud jste tak ještě neudělali, tak byste měli. Vývojáři naslouchají zpětné vazbě a vydali patch, který opravuje mnoho chyb a odstraňuje zámek na 60 snímků za sekundu. Rovněž bylo vylepšeno uživatelské rozhraní, vizuální efekty výbuchů a další věci.

- V pondělí 10. 8. v 18:00 se uskuteční druhý Night City Wire. Polské studio CD Projekt RED ukáže Cyberpunk 2077, konkrétně se zaměří na tři životní cesty hlavního hrdiny V, které si vyberete na začátku dobrodružství. Dále uvidíme různé druhy zbraní a dojde také na transformaci kapely Refused v SAMURAI.

- Microsoft o víkendu pořádá bezplatný víkend, kdy pro multiplayer nebudete muset mít předplatné Xbox Live Gold na Xboxu One. K tomu si na konzoli můžete vyzkoušet 10 her, některé i na PC: Call of Duty: Modern Warfare (pouze multiplayer, Xbox), Gears 5 (Xbox a PC), Black Desert Online (Xbox), Dragon Ball FighterZ (Xbox), Monster Hunter World (Xbox), The Elder Scrolls Online: Tamriel Unlimited (Xbox), Subnautica (Xbox a PC), Naruto to Boruto: Shinobi Strike (Xbox), Ark: Survival Evolved (Xbox a PC) a Borderlands 3 (Xbox).

- Borderlands 3 je po dobu víkendu dostupné také na Steamu (končí 12. 8. v 19:00) a PlayStationu 4 (končí 9. 8. v 18:00). To samé se týká Call of Duty: Modern Warfare multiplayeru. Ten bude dostupný všem hráčům Warzone do neděle.

Přečtěte si také: Epic Games Store míří na iOS a Android

- Korejská ratingová agentura hrála Marvel’s Spider-Man: Miles Morales a udělila hře věkové doporučení. Jde o první PS5 hru, která prošla ratingem. Plus to znamená, že pavoučí dobrodružství je na dobré cestě a nic by nemělo bránit tomu, aby koncem roku vyšlo společně s uvedením PlayStationu 5 na trh.

- Animal Crossing: New Horizons za čtyři měsíce prodal 22,4 milionu kusů a stává se druhou nejprodávanější hrou na Nintendo Switch. První je Mario Kart 8 Deluxe s prodeji 26,74 milionu. Super Smash Bros.Ultimate má 19,99 milionu, Legend of Zelda: Breath of the Wild potom 18,60 milionu a 18,22 milionu mají Pokémon Shield / Pokémon Sword.

- Korupce v ráji, pro Tropico 6 vyšel dodatečný balíček Lobbyistico, který umožní samotnému El Presidente bojovat s korupcí prostřednictvím nové agentury. Ale buďme upřímní, spíše se budete snažit korupci zakrýt před svými obyvateli i Evropskou unií, která složila speciální tým a vy budete jeho součástí. DLC stojí 10 euro.

- Final Fantasy VII Remake prodal více než 5 milionů kusů, pochlubila se společnost Square Enix. Číslo obsahuje digitální i fyzické prodeje. V prvních třech dnech se hra dostala na 3,5 milionu. Očekává se, že v příštím roce se hra objeví na dalších platformách, to by měla skončit exkluzivita PlayStationu.

- Když už jsme u Final Fantasy VII Remaku, tak dodatečný balíček Butterfingers je nyní zdarma dostupný pro všechny majitele hry. Původně jste ho mohli získat zakoupením čokoládové tyčinky stejného názvu, která ale byla v dostání pouze ve Spojených státech amerických. Navíc abyste DLC získali, museli jste koupit velké množství této sladkosti. DLC obsahuje Corneo's Armlet, Mako Crystal, Midgar Bangle, Shinra Bangle a Superstar Belt.

- Pro Ghost of Tsushima vyšel patch 1.06. Vývojáři zlepšili hratelnost, přidali řadu zvukových a vizuálních podnětů pro snazší hledání sběratelských předmětů, a umožnili hráčům zvětšit titulky v dialozích i v menu. Krom toho došlo také na opravu některých chyb, včetně černé obrazovky.

- Epic Games Store do příštího čtvrtka rozdává první epizodu adventuru 3 out of 10, což je de facto sitcom zaměřený na nejhorší videoherní studio na světě. Vývojáři mají v plánu celkem pět epizod, které dostanou majitelé hry zdarma. Druhým titulem je puzzle záležitost Wilmot's Warehouse. Příští týden si budete moci knihovnu obohatit o Remnant: From the Ashes a Alto Collection.