Vývojáři Dambusters Studios jako odměnu pro hráče Dead Island 2 chystají bezplatnou aktualizaci, která do hry přinese úplně nový kooperativní režim. V něm se budete bránit vlnám zombíků.

Mód se jmenuje Neighborhood Watch a hráči se v něm ocitnou v roli Bobcatů, skupiny univerzitních studentů, kteří brání svůj domov před blížícím se útokem zombie. Vlnám nemrtvých se musíte ubránit v průběhu pěti dnů. První čtyři dny budete hledat zásoby, opevňovat se a plnit úkoly. Pátý den vypukne peklo. Tahle výzva je určena až pro čtyři hráče.

Součástí aktualizace bude ještě New Game+. V nové hře se výrazně zvýší obtížnost. V cestě vám budou stát noví protivníci a zuřivější zombíci. Naštěstí budete mít k dispozici nové možnosti, jak se s nimi vypořádat.

„Budete se moci znovu ponořit do epického hlavního příběhu se svými oblíbenými postavami a zbraněmi, přičemž se akce vystupňuje díky dodatečnému slotu pro dovednosti a vyšší obtížnosti,“ uvádí studio.

Aktualizace vyjde 22. října/októbra tohoto roku. Ve stejný den vyjde Dead Island 2: Ultimate Edition. Obsahuje základní hru, obě krvavá příběhová rozšíření (Haus a SoLA), spoustu kosmetických doplňků a smrtících zbraní, včetně úplně nového balíčku zbraní z Kingdom Come: Deliverance II. Obrázek nové edice v galerii.

Dead Island 2 dorazil v dubnu/apríli minulého roku na PC a poslední dvě generace konzolí PlayStation a Xbox. Hra obsahuje české titulky. Do zombie apokalypsy se ponořilo více než 7 milionů hráčů.