Doufáte, že v roce 2023 vyjde Senua's Saga: Hellblade 2 pro Xbox Series X/S a PC? Na červnové prezentaci Microsoftu chyběla. Ovšem tam byly pouze hry, co vyjdou do konce první poloviny roku 2023. Takže pokračování atmosférického thrilleru může klidně dorazit na podzim 2023, případně v roce 2024.

Teď to vypadá spíše na první možnost. Studio Ninja Theory totiž v tweetu s přáním veselých Vánoc zmínilo, že v novém roce se vrátí vývojářské deníčky. Takže nám budou chtít tvůrci ukázat více ze zákulisí a postupně nás připravovat na vydání.

Rozhodně nejde o potvrzení, ale mírně to zvyšuje šance, že by k vydání Senua's Saga: Hellblade 2 mohlo dojít ve druhé polovině roku 2023. Nesmíme zapomínat ještě na Project Mara, na němž v týmu také pracují.

Připomeňme několik zajímavostí. V Ninja Theory chtějí vytvořit něco mimořádného. Kvůli tomu přiměli herečku Melinu Juergens, aby dva roky trénovala. Díky tomu mají být souboje reálnější a brutálnější. Na hlavní hrdinku má čekat nebezpečné islandské prostředí a dlouhá cesta.

Zatím si můžete zahrát skvělé Hellblade: Senua's Sacrifice z roku 2017, které je dostupné nejen pro PC a konzole Xbox, ale také pro PlayStation 4 a Nintendo Switch. Najdete ho v Game Passu.