Tchajwanské studio Red Candle Games, které vytvořilo psychologické horory Detention a Devotion, se pochlubilo novým projektem nesoucí název Nine Sols. Jedná se o 2D akční plošinovku s hratelností zaměřenou na odrážení útoků. Nabídnout má také strhující příběh v taopunkovém světě.

Z prvního traileru dostávám pocit jako bych koukal na Hollow Knight, ale s propracovanějším bojovým systémem. Z toho důvodu bych řekl, že se Hollow Knight setkává se Sekiro: Shadows Die Twice od FromSoftware. Ostatně, sami lidé z Red Candle Games jako hlavní inspiraci uvádějí právě Sekiro, Hollow Knight a Katana Zero.

Pozornost upoutá také neobvyklé prostředí. Tvůrci plně využívají tchajwanské mytologie. V tomhle světě se mísí prvky kyberpunku/sci-fi s taoismem a mytologií Dálného východu. Navíc svět kdysi obývala rasa mimozemšťanů. Při dobrodružství tak odhalíme jeho tajemství a porazíme síly Sols, které ho ovládají.

„Hratelnost Nine Sols zahrnuje rychlou 2D akci a průzkum, jenž čerpá z klasických plošinovkových technik. Vzhledem k našim zkušenostem s tvorbou her založených na vyprávění jsme se zaměřili také na vytvoření pohlcujícího ručně kresleného světa se svěžím asijským fantasy prostředím, živými postavami a příběhem,“ uvádí tisková zpráva.

„Naše souboje jsme navrhli s důrazem na střety na blízko a na používání úhybných a nabíjecích útoků. Tradiční ovládání boční akce však zůstává nezměněno, takže můžete volně používat pohyby jako dash, dvojskok a skok/šplhání po stěně stejnými způsoby, jaké znáte. Abychom umožnili více variací v hlavní bojové smyčce, přidáme do dostupného arzenálu zbraň s dlouhým dosahem. Božský luk nabízí mocné řešení každé bojové situace.“

Co se monster týče, tak ty jsou navrženy tak, aby prověřila hráčovy schopnosti provést správný pohyb ve správný okamžik. „Připravte se na boj s řadou bezcitných starověkých strážců a hrůzných stvoření. Buďte trpěliví, využijte všechny nástroje ve svém arzenálu a promíchejte to s božským lukem, abyste porazili tyto postavy větší než život,“ dodává tisková zpráva.

Nine Sols bude mít premiéru v roce 2023. Hra míří na počítače (Steam) a konzole Nintenda PlayStationu. Autoři zatím nechtějí uvádět přesné platformy, protože portování začne až v době, kdy bude projekt téměř dokončen.

Jak vidno, o Nine Sols je velký zájem. Od pátku se přes crowdfunding vybralo přes 4 miliony tchajwanských dolarů, tedy zhruba 150 tisíc dolarů. To je o 139 procent více než vývojáři požadovali. Projekt podpořilo více než 3200 lidí.