Postapokalyptický svět The Last of Us vývojáři z Naughty Dog jen tak neopustí. Podle neoficiálních informací vytvářejí nejen samostatný multiplayerový projekt po vzoru režimu Frakcí z jedničky, ale také plnohodnotný třetí díl.

Tip pochází od ViewerAnona, který je dobře známý v oblasti filmů a seriálů, zejména pokud jde o filmové světy Marvelu a DC. V poslední době se ale blýskl také zákulisními detaily o seriálu The Last of Us, jenž bude mít premiéru v lednu na HBO.

Podle jeho zdrojů má Neil Druckmann pracovat právě na The Last of Us Part 3 a vyjde až po multiplayeru. Což je vzhledem ke skutečnosti, že je online titul ve vývoji delší čas, pochopitelné. Od různých zástupců Sony víme, že má být stejně kvalitní jako příběhové hry.

Stejně tak je pochopitelné, že v Naughty Dog chtějí pokračovat ve vyprávějí příběhu. První díl je u hráčů velmi populární a druhý díl prodal více než 10 milionů kusů, i když ho provázely negativní reakce komunity. Přesto tvůrci ničeho nelitují a od začátku vývoje The Last of Us Part 2 věděli, že dělají něco, co bude pro část fanoušků kontroverzní.

„To není důvod, proč jsme to udělali, udělali jsme to navzdory tomu. Naším záměrem nebylo lidi naštvat nebo odradit, naším záměrem bylo vyprávět příběh, který je pro nás smysluplný, o kterém si myslíme, že má nějakou hloubku, a jenž stojí za to, abychom mu věnovali roky svého času,“ řekl během The Last of Us dne Neil Druckmann, jeden z prezidentů Naughty Dog, v rozhovoru pro Game Informer.

Připomeňme, že už v dubnu 2021 se Druckmann pochlubil s načrtnutým příběhem The Last of Us Part 3, ale na hře se v té době nepracovalo.

„Nevím, kolik toho chceme prozradit... Společně s Halley Gross jsme vytvořili náčrt příběhu, který se zaměřuje na to, co se stane po The Last of Us Part 2. Momentálně na hře nepracujeme, ale doufáme, že jednoho dne spatří světlo světa,“ dodal Druckmann v podcastu Script Apart.

V té době Druckmann mluvil také o možnosti vývoje nové značky. Tady si ale ViewerAnona není jistý.

A co Uncharted? To mělo být dle více zdrojů svěřeno jinému studiu a Naughty Dog budou na vývoj pouze dohlížet. Údajně půjde o restart série.

V září letošního roku vyšla hra The Last of Us Part 1, remake prvního dílu pro PlayStation 5. Na PC se titul dostane v březnu nadcházejícího roku.