Na nový Battlefield, který bude mít příběhovou kampaň pro jednoho hráče a bohatý multiplayer, si budeme muset ještě počkat. Společnost Electronic Arts ústy svého finančního ředitele potvrdila, že hra není zahrnuta v plánu na nadcházející fiskální rok. Tím pádem nevyjde v období od 1. 4. 2024 do 31. 3. 2025.

Podle Stuarta Canfielda máme nový Battlefield očekávat nejdříve v roce 2025. Předchozí díl pojmenovaný Battlefield 2042 vyšel v roce 2021, ze začátku byl hodně kritizován, ale nadále dostává aktualizace.

I když v EA ještě nechtějí potvrdit vydání v roce 2025, tak novinář a insider Tom Henderson očekává uvedení Battlefieldu na trh mezi říjnem a listopadem 2025. Na tento termín mají ve společnosti cílit, podzim je pro Battlefield a Call of Duty tradiční období.

V EA jsou ale současně ponaučení z Battlefieldu 2042. Takže když se vyskytnou nějaké problémy, nebudou váhat s odkladem na rok 2026. V rozhodnutí možná sehraje roli Grand Theft Auto VI, které Rockstar Games potvrdil na rok 2025 bez dalšího upřesnění. Asi nebude chtít jít EA proti takto očekávanému titulu.

Připomeňme, že tenhle Battlefield má na starost Vince Zampella, zakladatel studií Respawnu (Titanfall, Apex Legends) a Infinity Ward (Call of Duty, zejména původní série Modern Warfare). Dle generálního ředitele EA Andrewa Wilsona bude tenhle Battlefield reimaginací série. Pracují na něm ve švédském DICE, Ripple Effect Studios (dříve DICE Los Angeles), Criterion Games a v novém studiu Ridgeline Games, které vede Marcus Lehto (designér a spolutvůrce Halo).