Rockstar Games Launcher lze nepochybně označit za jeden z nejzbytečnějších a nejchudších launcherů, se kterými se můžeme v PC prostoru setkat. Možná je to ale poprvé, co je launcher Rockstaru opravdu užitečný. Díky němu tu totiž máme docela důvěryhodné spekulace o tom, že kultovní western Red Dead Redemption z roku 2010 konečně zamíří na PC.

O portu Red Dead Redemption pro osobní počítače se samozřejmě během těch přibližně 14 let spekulovalo nesčetněkrát. Uživatel Twitteru s přezdívkou Tez2 však nově přišel se screenshotem propagačního textu, který se má nacházet v nově aktualizovaném stránkovém souboru Rockstar Games Launcheru. Tento text uvádí, že Red Dead Redemption a expanze Undead Nightmare jsou nyní hratelné na PC, přičemž stejný formát textu Rockstar používá i pro lákadla spojená s GTA V.

Další detaily pro tuto chvíli nejsou k dispozici, pravost textu zobrazeného na screenshotu jsme dosud nedokázali ověřit a upřímně řečeno nechceme ve vás ani v nás samotných vyvolávat planou naději. Takže celou věc jako vždy berte raději se značnou rezervou. Není to ovšem tak dávno, co došlo na vydání portu RDR pro Switch a PS4. Už tehdy mnozí doufali, že konečně dojde i na PC, přičemž Rockstar jako už tradičně zklamal. I když nutno podotknout, že nové porty mělo primárně na svědomí externí studio Double Eleven.

Správci série Grand Theft Auto každopádně vyznávají dost zvláštní a v mnoha směrech zastaralý přístup k herním platformám a až na výjimky vnímají vše spojené s PC jako druhořadé. Stačí se podívat na očekávané GTA VI, v jehož případě opět vzniká dojem, že je společnost Rockstar Games speciální sněhová vločka, která zkrátka nedokáže nebo nechce vyvíjet hry pro všechny tři hlavní platformy naráz (PlayStation, Xbox a PC). Na rozdíl od prakticky celého zbytku západního herního průmyslu, který není vázán exkluzivitami či akvizicemi k Sony nebo Microsoftu.

Proto lze i v tomto případě předpodkládat, že si až po vydání Red Dead Redemption pro PS4 a Switch někdo z Rockstaru řekl, že by možná 14 let po vydání původních verzí pro PS3 a Xbox 360 nebylo od věci pustit se i do PC portu, případně jeho vývoj svěřit nějakému externímu partnerovi. Pokud tedy text v útrobách Rockstar Games Launcheru není nějaký vtip nebo chyba, pravděpodobně nás čeká PC port PS4 portu, což zní šíleně. Ale jestli to znamená, že si slavný western budeme konečně moci zahrát i mimo emulátory a samotné konzole, tak se nejspíš nebudeme zlobit.