Ve čtvrtek během slavnostního zahájení digitálního Gamescomu byl odhalen první dodatečný balíček do Doom Eternal. Minutu a půl dlouhý trailer lákal na adrenalinovou jízdu a náročnou cestu s celou řadou nových nepřátel. Video (pustit si ho můžete nahoře) také prezentovalo vylepšený hák a masivní bestie, kterým budeme čelit.

The Ancient Gods Part 1, jak se DLC jmenuje, bude ale pouze předvoj dalších novinek. Studio id Software totiž chystá menší odklon od klasického konceptu Dooma. V nějaké další expanzi nám do cesty postaví nejen všelijaké démony, ale nově i draky a hordy mechů. Prozradil to sám šéf vývoje Hugo Martin, když se na Redditu fanoušci začali ptát, co se stalo s draky a mechanickými stroji z jednoho artworku.

Zatím nevíme, kdy tohle DLC vyjde, vývojáři totiž nyní pracují na The Ancient Gods Part 1 a portu pro Nintendo Switch.

Vraťme se ještě k The Ancient Gods Part 1. Tohle DLC se totiž bude prodávat samostatně. To znamená, že nebudete muset vlastnit Doom Eternal abyste si ho zahráli.

„Pomocí DLC chceme oslovit co nejvíc hráčů. Nemusíte vlastni základní hru, abyste si mohli koupit a hrát rozšíření,“ vysvětlil producent Marty Stratton v rozhovoru s PCGamesN. Podle režiséra bude tohle DLC objemné a hráči s ním budou spokojeni.

The Ancient Gods DLC je rozděleno na dvě části. První vyjde 20. 10. letošního roku na PC, PS4 a Xbox One. Tvůrci chtějí přinést nové druhy nepřátel a lokací. Plus mírně zvýšit úroveň obtížnosti ve srovnání s kampaní původního Doom Eternal. DLC je součástí Season Passu.

Přečtěte si také: Veteráni id Software, Naughty Dog a Activisionu založili Emptyvessel