Ubisoft potvrdil, že v Assassin's Creed Valhalla navštívíme nejen Ásgard, jak prozradil umělecký ředitel Raphael Lacoste, ale také Jötunheim. Mytické země budou docela velké a dostaneme se do nich poté, co nám jasnovidka Valka připraví speciální lektvar. Ten nám umožní navštívit „jiný čas, jinou realitu“. Nejprve je ale nutné vylepšit svou vesnici, o které jsme psali zde.

PŮVODNÍ ZPRÁVA

V Assassin's Creed: Valhalla navštívíte mýtický Ásgard. Jeden z domovů severských bohů zmínil umělecký ředitel Raphael Lacoste na svém sociálním profilu a potvrdil tak domněnky, že v akční adventuře od Ubisoftu se podíváme i do zemí obývaných severskými bohy. V současné době je ale potvrzen pouze Ásgard.

„Ásgard byl severský „ráj“, domov bohů Æsir. Místo všech spravedlivých odvážných lidí, kterým je dovoleno žít po boku Ásů. Lidé, jejichž cílem byl Ásgard, vždy v životě zanechali něco pozitivního. Ásgardu vládne nejstarší Ás Ódin. Žije se svojí ženou Frigg v síni celé ze stříbra, která se jmenuje Valaskjalf,“ popisuje Ásgard česká Wikipedia.

Lacoste píše i o dalších místech, ale bohužel bez dalších podrobností.

Přítomnost Ásgardu v Assassin's Creed: Valhalla jde ruku v ruce s prezentací z léta, kdy jsme se dozvěděli o ovlivnění anglickým folklórem a legendami z té doby. Vývojáři do vikingského dobrodružství zahrnou mystické bytosti, proti kterým bude hlavní hrdina Eivor (v mužské nebo ženské verzi) bojovat poté, co si dá halucinogenní látky, případně bude otráven toxickým plynem.

Přečtěte si také: Poslední aktualizace pro úspěšnou hru Assassin's Creed Valhalla

Půjde o strašidelná zjevení z jiného světa. Patří mezi ně dcery bájného krále Leriona a přízračný černý pes Black Shuck. Více vám ukáže samotné gameplay video:

Připomeňme, že v Assassin's Creed: Odyssey jsme navštívili země Elysium, Tartar a Atlantidu, ovšem všechny tři země byly dostupné až v dodatečném balíčku. V případě Valhally bychom se Ásgardu měli dočkat během hlavního příběhu. To ale musí Ubisoft teprve objasnit.

Assassin's Creed: Valhalla vyjde 10. 11. letošního roku na PC, Xbox One, Xbox Series X/S, PlayStation 4 a Google Stadia. S uvedením PS5 na trh bude dostupná i PlayStation 5 verze. Tu obdrží majitelé PS4 verze hry zdarma, stejně jako Xbox One majitelé verzi pro Xbox Series X/S.