Čekání na Flashback 2 se po loňském odkladu ještě protáhne. Společnost Microids (Syberia) oznámila, že pokračování klasické filmové plošinovky vydá až v listopadu tohoto roku. Hra dorazí ve verzích pro PC, Xbox One, Xbox Series X/S, PlayStation 4, PlayStation 5 a Nintendo Switch.

Současně jsme se dočkali nového traileru. Ten ukazuje úryvky ze hry a dráždí soubojem Conrada s Morfy. Fanoušky téměř třicet let staré jedničky může uklidnit, že na dvojce spolupracuje francouzský programátor a designér Paul Cuisset, původní tvůrce Flashbacku.

Ve Flashback 2 se ponoříte do kyberpunkového světa plného akce, kde osud lidstva visí na vlásku. Morfové připravují svůj poslední útok, jsou odhodláni zotročit všechny civilizace ve Sluneční soustavě – a vaším úkolem je jim čelit. Znovu se stanete Conradem B. Hartem, mladým agentem Galaktického úřadu pro vyšetřování (zkráceně GBI) a budete čelit Morfům, které vede obávaný generál Lazarus.

„Při pátrání po svém celoživotním příteli Ianovi a s pomocí několika málo spojenců – včetně A.I.S.H.A., své ikonické zbraně poháněné umělou inteligencí – se Conrad opět vrhá do srdcervoucího dobrodružství plného zvratů, napětí a odhalení,“ uvádí tisková zpráva a láká na strhující, plynulou a spletitou plošinovka, v níž nechybí průzkum, řešení hádanek a dobrodružství. To zahrne několik 3D prostředí, včetně Nového Tokia, Nového Washingtonu a džungle.

Kromě digitální verze se bude Flashback 2 prodávat také ve fyzických edicích: Limited Edition a Collector’s Edition. První bude dostupná pro Nintendo Switch, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One a Xbox Series X/S a zahrne hru, exkluzivní steelbook a digitální soundtrack. Druhý pouze pro Switch, PS4 a PS5 a přidá ještě 20centimetrovou figurku Conrada, digitální verzi prvního Flashbacku, 3 litografie, unikátní odznak a 2 archy samolepek. Ani u jedné edice zatím neznáme cenu.