Ubisoft oznámil ukončení podpory taktické open-world akce Ghost Recon Breakpoint, který vyšel 4. 10. 2019 na PC, PlayStation 4 a Xbox One. Kontroverzní titul, jenž rozdělil komunitu série, bude nadále fungovat, herní servery zůstanou v provozu.

Důvody pro zastavení vývoje nového obsahu neznáme. Poslední část dorazila 2. 11. 2021 s novým režimem Operation Motherland. Šlo v pořadí o jedenáctou větší aktualizaci. Ani jedna z nich ale nedokázala napravit hře pošramocenou pověst. O tom svědčí i průměrné hodnocení uživatelů na serveru Metacritic s výsledkem 2,8 z 10 pro PC verzi.

Dle generálního ředitele Yvese Guilemota nedokázal Ubisoft využít potenciál hry, mimo jiné kvůli špatné implementaci jejich inovativních prvků a nedostatečným faktorům pro odlišení vnitřních vlastností titulu. Jedním ze zachránců byl i Sam Fisher ze série Splinter Cell. Jak vidno, tak ani on nepomohl nakopnout hru.

Zájem o Ghost Recon Breakpoint ještě více opadl poté, co Ubisoft ve hře testovat svou platformu Ubisoft Quartz pro prodej digitálních sběratelských předmětů (NFT). 

Vývoj Ghost Recon Breakpoint vedlo studio Ubisoft Paris, které se podle spekulací přesunulo na jiný projekt. Má jít o novou first-person střílečku s velkým rozpočtem, která ale nemá nic společného se světem Toma Clancyho. Může tedy jít o úplně novou značku.