Aktualizace: Under the Waves hodlá nabídnout lokalizaci do mnoha jazyků, mezi nimiž najdeme i češtinu. České titulky nyní uvádí stránka hry na Steamu i přehled základních informací, který je součástí presskitu dostupného na oficiálním webu.

Původní zpráva:

Quantic Dream není pouze studio, které má na svědomí příběhové klasiky jako Heavy Rain, Fahrenheit nebo Detroit: Become Human. Posledních několik let funguje i jako vydavatel, jenž pomáhá na trh menším titulům od nevelkých studií. Nyní to dokazuje Under the Waves, projekt, který byl čerstvě odhalen na Gamescomu a který připravuje francouzský tvůrčí celek Parallel Studio.

Under the Waves je narativní dobrodružství zasazené pod mořskou hladinu, jehož ústředními tématy jsou ztráta, truchlení a láska. Ve hře se vžijeme do role potápěče Stana, který se v techno-futuristických 70. letech 20. století snaží překonat ztrátu, jež mu změnila život, a přijmout novou budoucnost. V osamění pod hladinou však začne zažívat zvláštní události, načež hrdinu, který je zaseknutý mezi životem a smrtí, potká nutnost učinit nejdůležitější volbu jeho života.

V Under the Waves ale nebudeme plavat jen se samotným Stanem. Hráče čeká i možnost ovládat ponorku a všemi dostupnými způsoby zkoumat jeskyně či vraky a hledat kousky příběhového pozadí, sběratelské předměty nebo odpad, jenž lze nějak využít. Chybět nebude ani systém výroby vybavení, které pomůže Stanovi v dalším průzkumu. Podmořský život a herní zážitek má navíc zdůraznit důležitost zachování a udržování oceánů, jelikož Parallel Studio a Quantic Dream spolupracují s neziskovou organizací Surfrider Foundation Europe, zodpovědnou za zachování oceánů.

Under the Waves vyjde během roku 2023 ve verzi pro PC (Steam, Epic Games Store), PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X|S a Xbox One.