Série Assassin’s Creed se před lety odklonila od svých základů a moderní díly jsou obřími akčními RPG s rozsáhlým světem a nespočtem vedlejších úkolů a míst k objevování. S nadcházejícím Mirage se máme vrátit do roku 2007, kdy tahle značka byla akční adventurou zaměřenou zejména na stealth a parkour. Alespoň tak Ubisoft hru prezentuje. Snaží se nás o tom přesvědčit i v novém videu. Dalo by se brát jako tutoriál o stealthu a dostupných nástrojích.

Abyste v Assassin’s Creed Mirage uspěli, budete se muset plížit ve stínech, potichu likvidovat nepřátele a skákat po střechách. K dispozici budete mít šest nástrojů, včetně vrhacích nožů, různých bomb, min nebo foukačky. Jednotlivé vybavení lze vylepšovat, aby bylo účinnější. Důležité je, že eliminovat protivníka bude možné jedním dobrým hodem nožem.

Ve videu vidíme také strom dovedností, používání focusu s rychlým zabíjením až pěti nepřátel a oblíbený orlí pohled. Při hraní je nutné mít na paměti systém reputace, kdy za zabíjení nepřátel budete v jejich hledáčku stále víc a víc. Na druhou stranu vidíme také běžné nedostatky, takže ani v případě komornějšího dílu tvůrci nedokázali vychytat všechny chyby a problémy.

Pojďme ještě na jedno video. To nám pomůže udělat si lepší obrázek o tom, kde se Mirage nachází na časové ose série. Ubisoft tady připomíná, že příběh Basima je samostatný a můžete se do Bagdádu 9. století vypravit bez obav, i když jste nehráli předchozí díly. Třeba Valhallu, kde byl Basim vedlejší postavou.

Assassin's Creed Mirage vyjde již 5. 10. letošního roku na PC, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X/S a Xbox One. Tady systémové požadavky pro počítače.