Zhoršující podmínky na videoherním trhu se podepisují na dalším propouštění. S 20 % kolegů se musejí rozloučit v americkém studiu Deck Nine, kde vznikly hry Life is Strange: Before the Storm, Life is Strange: True Colors, Life Is Strange: Remastered Collection a naposledy The Expanse: A Telltale Series.

Podle dostupných informací před touto změnou bylo ve studiu zaměstnáno 100 až 130 lidí. Kromě propouštění přistoupila firma ke snížení platů. V opačném případě by padáka dostalo více lidí.

„Tito lidé jsou výjimeční, talentovaní a fantastičtí vývojáři. Za dobu svého působení v Deck Nine Games udělali obrovský kus práce a toto rozhodnutí jsme nebrali na lehkou váhu. Pokud můžete, najměte tyto lidi, jsou fantastičtí,“ píše ve zprávě generální ředitel Stephan Frost. Také si stěžuje na stav herního průmyslu, který za propouštění může.

Včera Sony oznámila propuštění zhruba 900 lidí ze své herní divize, včetně týmů PlayStation Studios. K tomu zrušila London Studio, které naposledy vytvořilo interaktivní filmovou hru Erica a střílečku Blood & Truth pro PlayStation VR.