Ačkoliv jsme tomu příliš nevěřili, hned na úvod prezentace Square Enix v rámci výstavy E3 jsme se dočkali odhalení nového Deus Ex od studia Eidos Montr... Moment. Omlouváme se, jsme ve špatném vesmíru. Z toho multiversa by se člověk zbláznil. Takže zpět. Na úvod prezentace Square Enix jsme se dle očekávání dočkali odhalení nové hry Strážců Galaxie od Marvelu, na níž pracují tvůrci Deus Ex: Human Revolution a Mankind Divided ze studia Eidos Montreal.

Přečtěte si také: VELKÝ souhrn z celé E3 2021 - Oznámení, videa, novinky

Marvel's Guardians of the Galaxy ve stejné sestavě, v jaké je můžete znát například z filmů nebo z několik let staré série od Telltale Games, vznikají ve spolupráci Square Enix, Eidos Montreal a Marvelu. Pokud se vám při vzpomínce na pojetí hry Marvel's Avengers od Crystal Dynamics, na níž se studio Eidos Montreal také podílelo, stále otevírá kudla v kapse, možná by vás mohla trochu uklidnit informace, že tentokrát nás čeká příběhová singleplayerová akční adventura hraná z pohledu třetí osoby. Dobrou zprávou pak nepochybně je, že se nepočítá s mikrotransakcemi ani s DLC.

Tvůrci slibují vlastní pojetí Strážců Galaxie čítajících Petera Quilla, Gamoru, Rocketa, Groota a Draxe, který tentokrát, aspoň prozatím, nestojí tak nehybně, aby nebyl vidět. Při hraní se ujmete role Quilla alias Star-Lorda a máte být neustále uprostřed akce. Ostatní Strážci jsou vám ale neustále k ruce. Někdy však mají činit vlastní rozhodnutí, čemuž se jakožto velitel týmu budete muset přizpůsobit. Rozhodnutí však budete muset někdy učinit i vy, stejně tak bude třeba čelit jejich následkům. Celkově má hra reagovat na to, co v kůži Petera Quilla řeknete a uděláte.

Během hraní vám budou k dispozici Star-Lordovy elementární blastery a raketové boty. Tvůrci popisují hlavního hrdinu jako hbitého bojovníka, který může klouzat po zemi, vznášet se za pomoci bot a používat několik schopností blasterů, stejně jako unikátní schopnosti ostatních Strážců. Celý tým se mimochodem v rámci herního světa dal dohromady teprve rok před událostmi hry. Jak už to tak bývá, jednou narazí na hrozbu, která ohrožuje celou galaxii, stejně jako na řadu dobře i méně známých padouchů. Problém akorát je, že tu hrozbu, jmenovitě řetězovou reakci katastrofických událostí, také sami spustili, takže musí uklidit, co sami nadrobili.

Pokud vám tyto informace nestačí, máme pro vás dobrou zprávu. Společnost Square Enix samozřejmě zveřejnila první trailer, stejně jako video ze zákulisí vývoje, v němž mimo jiné promlouvá známý spisovatel Dan Abnett, jehož práci můžete znát třeba díky nepřebernému množství knih ze světa Warhammeru a díky komiksům Strážců Galaxie. Také tu ale máme plnohodnotné gameplay video, které jasně demonstruje, jak Marvel's Guardians of the Galaxy vypadají v akci.

Napříč všemi těmito materiály můžeme vidět řadu povědomých i zcela nových míst, postav i různých detailů, které tvůrci převzali z 50leté historie celé značky, stejně jako prvky humoru a snahu o jakési rodinné soužití navzdory odlišným osobnostem jednotlivých členů týmu. A jelikož jde o Strážce Galaxie, nesmí chybět řádný hudební doprovod plný pecek z 80. let. Tvůrci na oficiálním webu Square Enix slibují účast stálic typu Iron Maiden, KISS, New Kids On The Block a dokonce Ricka Astleyho. Pokud jste klikli na ten odkaz, znovu se vám omlouváme, ale nešlo odolat.

Marvel's Guardians of the Galaxy vychází 26. října/októbra 2021 na PC (Steam, Epic Games Store, GeForce Now), PS5, PS4, Xbox Series X/S a Xbox One.