Sovětskou střílečku Atomic Heart v budoucnu čekají čtyři různé dodatečné balíčky, které mají výrazně rozšířit zážitek o nová území, úkoly, hádanky, nepřátele a také o příběhy postav a světa. V jednom takovém balíčku by si tvůrci podle všeho přáli Tesla boty.

Alespoň to vyplývá z tweetu zakladatele studia Mundfish, který reagoval na odpověď Elona Muska. Jeden z nejbohatších lidí na světě a majitel společností Tesla, SpaceX, Hyperloop a Twitter na sociální síti doporučil remake Dead Space a dodal, že slyšel dobré věci o Atomic Heart. Tohoto doporučení se chytil Robert Bagratuni z Mundfish a požádal o spolupráci při integraci Tesla botů do Atomic Heart.

Možná šlo o žert (možná také ne). Nicméně, Musk odpověděl. Nezmínil ale přímo spolupráci. Místo toho si „přihřál polívčičku“. Doufá, že Tesla boti nebudou poruchoví. Také si dávají v Tesle záležet na tom, aby bylo možné Optimusy snadno vypnout lokálně fyzickým vypínačem. To sníží riziko centralizovaného ovládání.

Na spolupráci mezi Teslou a Atomic Heart pravděpodobně nedojde. Musk, jak vidno, o hře slyšel, ale pro Teslu by to nebyla hezká reklama. U Muska je ale lepší nikdy neříkat nikdy.

Nedávno vyšla nová aktualizace, která na PC i konzolích PlayStation a Xbox opravuje poměrně dost chyb a problémů, které podkopávaly zážitek. Kromě toho je možné libovolně měnit FOV, došlo k vyvážení zbraní a poškození a nějakým změnám ve stromu dovedností a systému postupu.

ATOMIC HEART 2 V PLÁNU

Ve studiu Mundfish mají v plánu vytvořit Atomic Heart 2. Informaci přinesl novinář Aleksey Makarenkov ve videu. V něm uvedl, že krátce hovořil s vývojáři a vnesl otázku týkající se možného pokračování. Očekával, že tvůrci budou mlčet, případně otázku bagatelizují. Místo toho ale měli říct, že existují aktivní plány na vývoj Atomic Heart 2.

To ale neznamená, že titul vyjde v dohledné době. Nejprve jsou tady čtyři dodatečné balíčky. Až potom by se měl vývoj Atomic Heart 2 rozběhnout. S ohledem na to, že jednička trvala pět let, tak položené základy enginu usnadní práci a mohli by ji zkrátit o dva až tři roky. Záleží na tom, jak moc budou chtít být v Mundfish ambiciózní.