Stále více se potvrzuje, že Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition byla odfláklá od začátku do konce. Osobně jsem se potrápil trojicí remasterovaných dílů při recenzování a slíbil jsem si, že už to nikdy nezapnu. Teď vyšla definitivní edice na mobilní zařízení a já možná změním názor, protože podle hráčů vypadá na slabším hardwaru lépe než na konzolích.

Remasterované díly Grand Theft Auto III, Grand Theft Auto: Vice City i Grand Theft Auto: San Andrea jsou pro Android a iOS dostupné v rámci Netflixu, případně je možné je koupit samostatně; jeden díl stojí 539 Kč. Je tak možné, že streamovací gigant finančně podpořil port na chytré telefony a tablety. Hráči píšou zlepšení ve všech ohledech. Radují se zejména z barevné palety San Andreas, která je blíže k originálu.

Srovnání je ale dvojsečné. Záleží vždy na tom, na jakém telefonu hry běží. Na těch výkonných (iPhone 15 Pro a Samsung Galaxy S23) pochopitelně vypadají skvěle, zatímco na těch méně výkonných je to horší. To ale nevysvětluje, proč na konzolích jsou ještě horší. Uvidíme, zda stejné změny budou zavedeny i na dalších platformách. Jejich majitelé by to jistě ocenili. I když u Rockstaru člověk nikdy neví. Bohužel.

Při porovnání s PC vychází lépe počítač. Má pochopitelně více detailů, lepší textury a ve scénách lepší nasvícení. Videa se srovnáním níže.

Netflix hodlá ho her více šlápnout. V poslední době nabídl například Football Manager 24 Mobile, Oxenfree II: Lost Signals a mnoho dalších zajímavostí. Do konce roku by ve službě mělo být 86 her a téměř 90 jich je ve vývoji. V budoucnu má dorazit Hades, Braid Anniversary Edition (30. 4.), Chicken Run: Eggstraction, Katana Zero, Monument Valley 1 & 2, Paper Trail, The Rise Of The Golden Idol, hra inspirovaná filmem Rebel Moon nebo hra odehrávající se ve světě Squid Game.