Neil Druckmann po vydání The Last of Us Part 2 obdržel mnoho nenávistných zpráv, kde mu někteří dokonce vyhrožovali smrtí, případně mu ji přáli. Teď zažívají něco podobného jeho kolegové a kolegyně z PlayStation studia sídlícího v Santa Monice.

Nenávist vůči vývojářům God of War: Ragnarok pramení z nedostatku informací. Nervozitu kolem pokračování akční adventury rozdmýchávají spekulace o datu vydání a zprávy různých insiderů. Podle některých jsme se datum vydání měli dozvědět koncem června. To se ale nestalo.

Teď vyplavalo na povrch, že Estelle Tigani, která má ve studiu Sony Santa Monica na starost filmové scény, dostává od fanoušků God of War zprávy, aby jim prozradila datum vydání. Na tom by nebylo nic neobvyklého, kdyby ovšem uživatelé ke svým „žádostem“ nepřidávali také obrázky genitálií.

Tigani tohle jednání považuje za nepříjemné a ve skutečnosti ji to nepřiměje, aby datum vydání prozradila. Lidem, kteří to dělají se ptá, zda jim to někdy fungovalo.

Na celou situaci se rozhodl reagovat Cory Barlog. Herní designér, scenárista a vedoucí vývoje, který místo na God of War: Ragnarok pracuje na jiném projektu, se už na to nemůže dívat a prosí o respekt ke všem vývojářům, kteří tvrdě pracují na tom, aby přinesli fanouškům jejich očekávanou hru.

„Děláte si ze mě teď kur** srandu? Nemůžu uvěřit, že to musím říct, ale přestaňte posílat fotky penisů komukoli v tomto týmu nebo v tomto odvětví obecně,“ napsal rozčílený Barlog na Twitter v reakci na svou kolegyni.

Na výzvu vývojáře reagovaly stovky lidí na sociální síti. Jeden z komentátorů naznačil, že za celou situaci mohou leakeři a novináři, kteří vzbuzují u fanoušků falešné naděje, že se brzy dočkají nových informací o očekávané hře, což vede ke zvyšujícímu se tlaku na vývojáře.

K těmto obvinění se Barlog vyjádřil již klidnějším tónem: „Ne, není to jejich vina. Nejde o to obviňovat někoho jiného nebo někomu nadávat. Nejlepší je nechat to být a chovat se k ostatním s lidskou úctou a slušností. Toto není bitva, nejsme ve válce. Chceme prostě tvořit věci společně s vámi a užívat si je.“

Tento názor podpořil i Phil Spencer. Šéf divize Xboxu v Microsoftu se už nemůže dočkat, až si nové God of War zahraje. Oficiálně víme, že je v plánu na letošní rok s českými titulky pro PlayStation 5 a PlayStation 4. Insideři a novináři tvrdí, že vyjde v listopadu.