Téměř každý rok lze v záplavě aprílových žertů z herního světa najít něco reálného. Stačí si vzpomenout na Return to Monkey Island nebo loňskou šílenost The Murder of Sonic the Hedgehog. Občas ale není snadné určit, zda přece jen nejde pouze o nějaký propracovaný vtípek. To je případ i osvědčeného studia Nightdive, které oznámilo, že po klasikách typu Quake, DOOM 64, Star Wars: Dark Forces, Turok nebo Rise of the Triad opráší pozapomenutou a dost obskurní střílečku PO'ed.

Hra PO'ed od studia Any Channel vyšla v roce 1995 ve verzi pro 3DO a o necelý rok později následoval port pro první PlayStation, přičemž dává hráčům možnost ujmout se role kuchaře, jenž musí uniknout z nepřátelského světa plného mimozemšťanů. Oznámení návratu k takhle pošahanému titulu, o němž nejspíš naprostá většina návštěvníků i redaktorů Indiana nikdy neslyšela, tudíž už na první pohled působí jako typický aprílový žert. Studio Nightdive ale přišlo nejen s řádným trailerem, ale také s produktovou stránkou na Steamu a GOG.com a s oznámením, že PO'ed: Definitive Edition vyjde už brzy ve verzi pro PC, PS5, PS4, Xbox Series X|S, Xbox One a Switch.

Na Steamu a GOGu se dočteme, že PO'ed: Definitive Edition má kromě kompletního obsahu původní hry, který zahrnuje jetpack, 25 šílených lokací ve 3D a 16 ještě šílenějších monster, nabídnout třeba novou úroveň obtížnosti určenou pro hardcore hráče. Počítat máme také s 15 achievementy, lokalizací do pěti jazyků (čeština mezi nimi nepřekvapivě není) nebo podporou širokoúhlého rozlišení. Ta se přitom týká uživatelského rozhraní i dalších prvků viditelných na obrazovce.

Zajímavě pak znějí také různá vylepšení a opravy bugů přítomných v původní hře, i když tyto změny bude možné vypnout. Samozřejmostí jsou pak úpravy ovládání, svérázné zbraně nebo podpora rozlišení 4K a 144 snímků za sekundu zásluhou převodu veškerého herního obsahu do všestranného enginu KEX.

A kdy PO'ed: Definitive Edition vyjde? To nevíme. Kolik bude stát? To také nevíme. Nedělají si z nás zaměstnanci Nightdive Studios přece jen srandu? Ani to vlastně pořád s jistotou nevíme. Ale pro tuto chvíli to na pouhý aprílový žert opravdu nevypadá, takže příznivci retro stříleček a činnosti studia Nightdive budou mít nejspíš brzy zase o zábavu postaráno.