Dnes máme 1. dubna/apríla, což znamená, že herní průmysl nás bude jako každý rok po celý den bombardovat všelijakými aprílovými vtípky. Občas se ale stane, že se z aprílového žertu vyklube něco víc než jen zábavné video nebo zarážející obrázek na sociálních sítích. Letos takto můžeme hovořit o fascinujícím projektu The Murder of Sonic the Hedgehog od Segy.

Ano, někdo zavraždil Sonica. A na vás je vyslechnout při cestě vlakem postavy známé ze Sonicova světa, zjistit, kdo je vrah, a přijít na to, jestli jde jen o součást hry spojené s oslavou narozenin Amy Rose, nebo o něco hrozivějšího. The Murder of Sonic the Hedgehog je totiž plně hratelný počin, který si můžete zdarma stáhnout na Steamu. A i když formálně vyšel už včera, rozhodně souvisí s aprílovými žerty.

Hříčka o vraždě Sonica, kterou lze zařadit do žánru visual novel, nabízí pár hodin herní doby, možnost poznat známé i nové tváře, ručně kreslené scény i postavy, nějaké ty minihry nebo odpovídající ozvučení. A protože celý projekt má na starosti primárně tým okolo sociálních sítí značky Sonic, přirozeně nesmí chybět ani spousta vtípků, narážek a memů. Stačí se podívat na mrtvolu nebohého Sonica, jejíž poloha náramně připomíná jistý mem související s animovaným seriálem Griffinovi (Family Guy).

The Murder of Sonic the Hedgehog má necelých 500 MB a užít si ho mohou i uživatelé operačního systému Windows XP. Ano, HW požadavky jsou stejně bizarní a pozoruhodné jako samotná hra, i když u nich svítí poznámka „Vyžaduje 64bitový procesor a operační systém“, které dost dobře nerozumíme. Nejspíš jsme pořád v šoku z toho, že někdo zabil chudáka Sonica.

Minimální HW požadavky:

  • Operační systém: Windows XP
  • Procesor: 2.0 GHz Core 2 Duo
  • Paměť: 2 GB RAM
  • Grafická karta: OpenGL 2.0 nebo DirectX 9.0c
  • Pevný disk: 500 MB volného místa