Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši rubriku Stručně. Každé všední ráno (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- NBA 2K24 má na Steamu extrémně záporné recenze. Pouze 11 % z téměř 3000 uživatelů ohodnotilo hru kladně. Nový ročník basketbalu od studia Visual Concepts je nyní druhou nejhůře hodnocenou hru ve službě Steam, hned za Overwatch 2. Hráčům nejvíce vadí, že PC verze je port z PS4 a Xbox One verzí namísto PS5 a Xbox Series X/S verzí.

- Tento týden se máme údajně dozvědět podrobnosti o novém State of Play. Sony má připravit prezentaci, na které může ukázat Stellar Blade, Final Fantasy VII Rebirth, Rise of the Ronin a Spider-Man 2.

- Oficiální podpora modifikací bude pro Starfield dostupná až příští rok společně s komplexními nástroji. Už nyní ale dokážou moddeři obcházet limity hry a například prozkoumávat vesmír bez lodi. Jen si představte, co dokážou v roce 2024.

- Na internetu se objevují stále podivnější spekulace o Grand Theft Auto 6. Po ceně 150 dolarů, která by spíše odpovídala sběratelské edici než základní, se přes GTA 6 News (na X sleduje téměř 27 000 lidí) rozšířila fáma, že GTA 6 zabere na disku 750 GB, Příběh pak má trvat nejméně 400 hodin. Z našeho pohledu jsou to velmi hloupé neoficiální informace.

- PlayStation 5 je nejprodávanější konzolí v srpnu ve Velké Británii. Od začátku roku prodeje vzrostly o 60 %, zatímco měsíčně o 42 %. Prodeje Nintenda Switch v srpnu meziročně klesly o 5 % (od začátku roku o 10 %) a prodeje Xboxu Series X/S oproti červenci vzrostly o 7 %, avšak od začátku roku klesly o téměř 23 %. Očekává se, že se zájmem zahýbá Starfield a Forza Motorsport.

- 12. 10. by si do kalendářů měli zapsat všichni, co očekávají grand strategii Star Trek: Infinite. Hra začíná desítky let před érou seriálu Star Trek: Nová generace a dá vám moc utvářet osud galaxie v roli frakce, kterou si sami vyberete.

- Ve Velké Británii se v srpnu nejvíce fyzicky a digitálně prodávaly hry FIFA 23, Armored Core VI: Fires of Rubicon, Grand Theft Auto 5, Red Dead Redemption 2, Red Dead Redemption, Hogwarts Legacy, Grand Theft Auto Online, F1 23, Minecraft a Call of Duty: Modern Warfare 2 – 2022 Edition.

- Na Steamu se množí negativní recenze na Starfield. 77 % z více než 41 tisíc uživatelů ohodnotilo hru kladně. Z toho důvodu má Starfield spíše kladné hodnocení. Hráčům nejčastěji vadí časté obrazovky s načítáním, chyby a horší grafika. Spousta negativních recenzí je ale po několika hodinách hraní. Najdou se ale také negativní názory od hráčů, co mají nahrány desítky hodin.

- Je tady první turnaj v Mortal Kombat 1. Uskuteční se v sobotu 30. 9. v Praze na konzolích PlayStation 5 a vstupné je zdarma. Zájemci se mají zaregistrovat na oficiálních stránkách. Pro ostatní bude stream na Twitch profilu Czech Arcade.