Ve Valve si na oslavy nepotrpí. Proto jsme očekávali, že 20. výročí služby Steam skončí u speciálních odznaků, které se objevují na účtech hráčů. Společnost ale překvapila a dnes večer změnila vzhled, aby více připomínal první verzi Steamu. Také si připravila video s poděkováním hráčům (nahoře), ohlédnutí za nejdůležitějšími událostmi v jednotlivých letech, respektive neprodávanějšími hrami, a slevy na nejrůznější legendární hry. Najdete tam také sérii vtipných obrázků.

„12. září 2003 se do historie zapsalo jako den, kdy společnost Valve spustila službu Steam. Už je to tedy 20 let a my jsme nesmírně pyšní a zároveň strašlivě vděční za to, jak naše dítko vyrostlo – samozřejmě s Vaší pomocí, protože bez vývojářů a hráčů by to nešlo,“ píše Valve.

„Abychom kulaté výročí oslavili, napadlo nás sestavit seznamy nejprodávanějších her ve službě Steam za každý z uplynulých roků (řada z vypíchnutých her, a to včetně těch našich, je navíc po dobu oslav zlevněna) a přidat k nim důležité milníky jak služby Steam, tak popkultury obecně (některé jsou v obrázcích, jiné v textu a nějaké na obou místech). Ještě, než se ale do této obsáhlé časové osy pustíte, musíme Vás upozornit: data a fakta uvedená níže jsou pouze natolik pravdivá, jak nám to naše chátrající paměť dovolila.“

S velkou slevou si můžete digitální knihovničku obohatit například o tři nejprodávanější hry roku 2004 na Steamu: Half-Life 2, Counter-Strike a původní Half-Life. Na všechny tři je sleva 90 % a stojí pod jedno euro.

Sleva je také na Counter-Strike Source, Team Fortress 1 a 2, Call of Duty 2, Company of Heroes, Portal, původní Call of Duty: Modern Warfare, BioShock, Hitman Blood Money, Left 4 Dead GOTY Edition, Stalker: Clear Sky, Far Cry 2, GTA IV, Dragon Age Origins, Torchlight, FEAR 2, Borderlands GOTY Edition, Just Cause 2, Dark Messiah of Might & Magic a další.

Bohužel, ne všechny hry jsou v současné době ve slevě. Například Mafia 2, jež je mezi nejprodávanějšími hrami roku 2010, nebo Skyrim.

„Děkujeme, že jste už 20 let s námi a snad se tady sejdeme i za 20 dalších!“ dodává Valve a připomíná, že si můžete vyzvednout tematické dárky.