Duch prastaré trilogie Assassin's Creed. Tak lze shrnout dvacetiminutový záznam z hraní Mirage v novém videu. To ukazuje svět, boj a hlavního hrdinu Basima, jenž musí hledat stopy, aby našel další svůj cíl v řadách členů Řádu prastarých. Video rovněž potvrzuje důraz na stealth, používání různých gadgetů, zejména k úniku před strážemi, a všelijaké šplhání a skákání po střechách Bagdádu.

Novináři, kteří měli možnost si Assassin's Creed Mirage na tři hodiny zahrát, se často shodují, že ně hra působí spíše jako přídavek k Valhalle. Tak to také Ubisoft původně zamýšlel, pak se ale rozhodl udělat z něj plnohodnotný, i když menší díl. Z toho důvodu se dají nejspíš pochopit pohyby Basima totožné s Bayekem, Kassandrou nebo Eivorem. Rozdíl je patrný akorát v parkouru. Ten je založen na vikingském dobrodružství a je obohacen o spoustu dalších pohybů, nemáme ovšem očekávat ladnost a jemnost jako v Unity a Syndicate.

Co fanoušci jistě ocení, tak je návštěva Alamutu, sídla Skrytých. Ve hře nechybí Eagle Vision, možnost schovat se do křoví, pískání, abychom nalákali stráže... Vše je tady. Jen s tím rozdílem, že tvůrci více doporučují plnit výzvy potichu a když postup selže, tak utéct z místa. Jen by tohle vaše snažení nemusela kazit umělá inteligence nepřátel. Ta je bohužel přinejlepším průměrná.

Po grafické stránce jde o takový standard, poněvadž Mirage vychází také na starou generaci konzolí PlayStation a Xbox.

UKÁZKA FOTOGRAFICKÉHO REŽIMU

Ubisoft na nových screenshotech ukazuje fotografický režim v Assassin’s Creed Mirage. Ten bude ve hře dostupný hned při uvedení na trh a samozřejmě v něm nebudou chybět nejrůznější filtry, změna hloubky ostrosti, odstíny, expozice a další.

Foto režim se v posledních letech stal mezi hráči populární a nabízí ho stále více her, některé od vydání, do jiných se dostal později ve formě bezplatné aktualizace.

Titul vyjde 5. 10. tohoto roku na PS5, Xbox Series X/S, PS4, Xbox One a PC.