Konec roku je přeplněný zajímavými hrami, což včera přimělo společnosti Don't Nod Entertainment a Focus Entertainment k odkladu akčního RPG titulu Banishers: Ghosts of New Eden ze 7. 11. na únor nadcházejícího roku. Jak vidno, tvůrci Serious Sama ze studia Croteam se konkurence nebojí. Oznámili totiž, že The Talos Principle 2 vydají 2. 11. tohoto roku pro PC, Xbox Series X/S a PlayStation 5.

The Talos Principle 2 je pokračování povedeného logického dobrodružství z pohledu první osoby z roku 2014. Ve dvojce můžete očekávat více hádanek, více laserů, více filozofie a více manipulace s časem. K původním mechanikám se přidají nové schopnosti pro řešení ještě záludnějších hlavolamů. Kupříkladu bude nutné manipulovat s gravitací nebo pohybovat předměty pomocí mysli. Tisková zpráva dokonce zmiňuje přenos myšlenek. Obtížnost má být pestrá a zahrnout i chytré metahlavolamy a vysoce náročné zlaté hlavolamy.

Hádanky budou probíhat ve více než desítce nových prostředí, počínaje městem na pokraji přesunu paradigmatu až po různé krajiny tajemného ostrova, na kterém jsou ukryty klíče k budoucnosti. Tady a jinde si můžete odpočinout od řešení hlavolamů a objevit dávno pohřbená tajemství a útržky zapomenuté historie.

Gameplay trailer oznamující datum vydání zanechává dobrý dojem. Vidíme v něm nová prostředí, která jsou krásná, stejně tak řešení hádanek. Ty mají být záludnější, abyste potrápili své mozkové závity.

Pokud plánujete hrát na počítači, jsou k dispozici minimální a doporučené požadavky, byť se mohou ještě změnit. V současné době pro hraní v rozlišení 720p při 30 snímcích za sekundu potřebujete Windows 10 64-bit, Intel Core i5-6600K nebo AMD Ryzen 5 3550H, Nvidia GeForce GTX 1050 Ti nebo AMD Radeon RX 570, 8 GB RAM, DirectX verze 11 a 80 GB volného místa na disku.

Pro hraní v rozlišení 1080p při 60 snímcích vývojářů doporučují Intel Core i7-10700 nebo AMD Ryzen 7 2700X, Nvidia GeForce RTX 2080 nebo AMD Radeon RX 6600XT a 12 GB RAM.