Přeplněného konce letošního roku se zalekly také společnosti Don't Nod Entertainment a Focus Entertainment, které odložily Banishers: Ghosts of New Eden. Je od nich sympatické přiznání důvodu. Přece jen, zajímavě vypadající akční RPG od tvůrců Life is Strange a Vampyr mělo vyjít 7. 11. letošního roku. V tomto období však na trh přichází mnoho zajímavých titulů, ať už je to Assassin's Creed Mirage (5. 10.), Marvel's Spider-Man 2 (20. 10.) nebo Alan Wake 2 (27. 10.).

Za zdatné lovce duchů, kteří operují napříč Severní Amerikou ve fiktivním místě zvaném New Eden, si tak zahrajeme až 13. 2. 2024 na PC, PlayStationu 5 a Xboxu Series X/S. A to i přesto, že je hra dokončena a připravena k vydání.

„Rozhodli jsme se odložit tuhle novou značku o tři měsíce, protože na konci roku dochází na trhu k intenzivnímu vydávání AAA titulů pro PC a konzole. Jsme přesvědčeni, že vydání Banishers: Ghosts of New Eden během méně přeplněného období pomůže hře získat pozornost, kterou si zaslouží,“ uvedl Oskar Guilbert, generální ředitel studia Don't Nod.

V tiskové zprávě se pak objevilo: „V roce 2023 je tolik nezapomenutelných her, že je důležité, aby každá z nich zazářila. Banishers: Ghosts of New Eden není výjimkou. Chceme, aby se příběhu Reda a Anthey dostalo takové pozornosti, jakou si zaslouží. Proto jsme se s naším vydavatelem Focus Entertainment rozhodli odložit vydání na 13. 2. 2024. Je to perfektní datum.“

Tak doufejme, že na únor jiné firmy nechystají hry, které nebyly dosud oznámeny.

„Ponořte se do překrásného, intimního a působivého příběhu dvou osudových milenců. Jako Banisheři vstupte do života komunit země New Eden a řešte strašidelné případy v mystickém světě, bohatého na tradice, který je sužován nadpřirozenými tvory a starověkými tajemstvími. Využijte svůj důvtip nebo kombinujte Anteiny duchovní síly a Redův arzenál s cílem porazit a zapudit duše trýznící vše živé,“ láká na hru tisková zpráva.