Úspěšná Forza Horizon 5 byla inspirací pro vývojáře ze studia Ivory Tower. Vypovídají o tom uniklé záběry z hraní uzavřené bety závodů The Crew Motorfest, které se šíří internetem navzdory upozornění od Ubisoftu a viditelnému označení hráče na obrazovce. Údaje dokonce překrývají obraz a zejména při noční jízdě je těžké se kvůli tomu orientovat.

Každopádně hra je zasazena do otevřeného světa ostrova O’ahu v havajském souostroví a nabídne jak volné ježdění, tak pochopitelně všelijaké pouliční závody, včetně těch v noci. Mapa zahrne městské prostředí i terénní oblasti. Překvapením může být spirálová dráha, jež odkazuje na Trackmanii.

Celkovým tématem hry je „jedinečný“ motoristický festival se závody na míru, tematickými akcemi a dalšími jedinečnými výzvami. Úniky zmiňují také funkci přetáčení ve stylu Forzy Horizon.

Videa potvrzují úpravu vozidel (nárazníky, spoilery, kapoty, boční zrcátka, ráfky, barvy, materiál interiéru a přidání různých dílů pro zvýšení výkonu). Vypadá to, že inspirací pro tuning byla spíše série Need for Speed. Takže bychom se měli dočkat více možností pro úpravy vozidel a možná i letadel a lodí, které v The Crew Motorfest také jsou.

Nedávno se objevila zpráva, že hra umožní přenést vozidla z The Crew 2. Má totiž využívat přibližně 80 až 90 procent vozidel právě z druhého dílu. Celkem jich v nabídce má být 566.

Více informací a gameplay záběrů uvidíme 12. 6. na Ubisoft Forward. Harmonogram letních prezentací zde. Níže krátký záznam z hraní. Další tady a tady.