Dnes do The Callisto Protocol dorazí hardcore režim s obtížnějšími nepřáteli, na které budete mít méně munice, lékárniček a kreditů. K dispozici je také Hardcore Mode New Game+ pro ty, kteří dokončí hru v Hardcore Mode s novými achievementy a trofejemi.

Cílem Hardcore režimu je posunout vás na vaše limity, není pro slabé povahy,“ upozorňují tvůrci. Nepřátele mají zvýšené poškození a jejich mutace jsou rychlejší. Aby toho nebylo málo, tak prodejem zboží získáte méně kreditů.

Současně s novým módem dorazil patch s optimalizací umělé inteligence nepřátel při boji. Majitelé Season Passu navíc dnes obdrží placený balíček Outer Way Skin Collection s Outer Way Armor pro hlavního hrdinu Jacoba Lee.

Hardcore mód navazuje na dříve vydaný New Game Plus, kde vám zůstanou všechny zbraně, vylepšení a kredity z předchozího úspěšného dokončení hry. To platí i v případě spuštění Hardcore Mode New Game Plus.

V březnu bude následovat Contagion Bundle, během jara Riot Bundle a v létě dojde na příběhové rozšíření. V něm proniknete hlouběji do děsivých tajemství hry.

Contagion Bundle přinese 13 nových animací smrti Jacoba, kolekci skinů strážců a nový brutální režim Contagion. V něm budete mít méně nábojů a léčivých předmětů k nalezení. Navíc má permanentní smrt, takže druhou šanci ve vězení Black Iron nedostanete.

V Riot Bundlu najdete 12 nových animací smrti nepřátel, kolekci skinů inženýrů a zejména dosud neprozkoumanou oblast vězení. Tady se musíte probojovat vlnami brutálních nepřátel. Abyste si mohli vylepšovat zbraně a vytvářet nové, musíte sbírat kredity. Jenom tak dokážete přežít co nejdéle.

Dodatečné podpora survival hororu The Callisto Protocol od autora původního Dead Space pokračuje, i když se hra ukázala jako finanční propadák a dosud nebyl zaplacený vývoj. Striking Distance Studios a Krafton doufají, že o temnější akční dobrodružství budou mít hráči ještě zájem.