The Callisto Protocol krátce před vydáním konkurenčního Dead Space remaku obdrželo aktualizaci, která do hry přináší New Game Plus a obsahuje také různé opravy.

Je to menší překvapení, původně byl režim avizován na 7. 2. 2023. Každopádně, s New Game Plus se můžete pustit do druhého dobrodružství. Zůstanou vám všechny zbraně, vylepšení a kredity, abyste mohli pokračovat ve vylepšování svého vybavení a užít si krvavější jatka, protože při prvním průchodu nelze vše vylepšit, případně vyrobit. K obnovení vybavení dojde na prvním Reforge.

Na základě zpětné vazby od hráčů vývojáři ze studia Striking Distance opravili problémy, chyby a vylepšili optimalizaci. Mimo jiné už byste neměli získat trofej/achievement za dokončení hry na nejvyšší obtížnost, když ji přepnete před samotným koncem příběhu.

Vyřešena také byla řada problémů souvisejících s nastavením kamery, Jacob by se už neměl propadat do země a v režimu vysokého kontrastu by se měly konzistentně zobrazovat skříňky, police a další věci.

Další opravy se týkají optimalizace grafického výkonu na všech platformách, opravy problémů s úrovní hlasitosti v různých jazycích a některých drobných problémů, které trápily často PC verzi.

The Callisto Protocol vyšlo v prosinci minulého roku na PC a obě generace konzolí PlayStation a Xbox. Zejména na počítačích hru provázely nejrůznější problémy, chyby a špatná optimalizace, což způsobilo, že hráči si nový survival horor od bývalého autora Dead Space tolik nekupují a vydavatelské společnosti Krafton se nevrátila investice.

V únoru má dodatečná podpora hry pokračovat. V plánu je bezplatný Hardcore režim (vyjde 7. 2.). Původně s ním mělo dorazit New Game Plus. Poté dojde na první placené balíčky a v létě potom příběhové rozšíření. V něm proniknete hlouběji do děsivých tajemství hry.

Season Pass se prodává za necelých 30 eur (cca 730 Kč).