V dnešní recenzi si Ondra postěžoval na absenci New Game Plus režimu v survival hororu The Callisto Protocol, kterému mimochodem udělil doporučení 10/10 (recenze PS5 verze). Vývojáři ze studia Striking Distance v den vydání hry oznamují, že New Game+ a Hardcore Mode dorazí 7. 2. 2023 a budou zdarma pro všechny, co vlastní hru.

Ve stejný den začne vycházet obsah z placeného Season Passu. Jako první je tady Outer Way Skin Collection s brněním podzemního povstání, které stojí proti UJC. Zajímavější ale bude v březnu Contagion Bundle, během jara Riot Bundle a v létě příběhové rozšíření.

Pod tweetem si jednotlivý obsah více rozbereme.

Contagion Bundle přinese 13 nových animací smrti Jacoba, kolekci skinů strážců a nový brutální režim Contagion. V něm budete mít méně nábojů a léčivých předmětů k nalezení. Navíc má permanentní smrt, takže druhou šanci ve vězení Black Iron nedostanete.

V Riot Bundlu najdete 12 nových animací smrti nepřátel, kolekci skinů inženýrů a zejména dosud neprozkoumanou oblast vězení. Tady se musíte probojovat vlnami brutálních nepřátel. Abyste si mohli vylepšovat zbraně a vytvářet nové, musíte sbírat kredity. Jenom tak dokážete přežít co nejdéle.

O dodatečném příběhovém obsahu toho moc nevíme. Autoři akorát vzkazují, že pronikneme hlouběji do děsivých tajemství hry.

Season Pass se prodává za necelých 30 eur (cca 730 Kč).

The Callisto Protocol bohužel neobsahuje oficiální češtinu. Naštěstí přicházejí fanoušci z Lokalizace.net, kteří ještě před vydáním hry oznámili, že ji budou na 100 % překládat. Dokonce v předstihu měli nějaké texty přeloženy, ale se studiem se zatím nedohodli, zda bude čeština vydaná oficiální cestou. Možná v budoucnu najdou společnou řeč, aby čeština byla dostupná nejen pro počítače, ale i konzole.