Pouhý týden po představení Call of Duty: Vanguard proběhnou první veřejné testy. Do nich budou mít exkluzivně přístup všichni na konzolích PlayStation 4 a PlayStation 5. First-person střílečku zasazenou do druhé světové války si mohou v alfa verzi vyzkoušet od 27. do 29. 8. Od 19:00 do 19:00 našeho času.

Pro hraní nepotřebujete žádný kód a ani si nemusíte hru předobjednat. Dokonce není nutné ani předplatné PS Plus. Stačí si ji stáhnout. Předběžné stažení by mělo být dostupné dnes odpoledne. Majitelé Call of Duty: Modern Warfare, Call of Duty: Warzone nebo Call of Duty: Black Ops Cold War se do Vanguard Alpha mohou dostat i přes menu těchto her.

Testovat se bude nový týmový režim Champion Hill. Ten se skládá ze čtyř kombinovaných map – letiště, nádraží, tržiště a nádvoří. Zajímavostí je, že když vás eliminují, můžete bitvu sledovat z divácké plošiny v prostoru Buy Station, případně můžete přejít do módu diváka a sledovat vše z ptačí perspektivy.

V Champion Hill se střetne až osm týmů po dvou až čtyřech hráčích. Všichni začínají se stejným vybavením a na mapě mohou najít vylepšení výbavy.

Později proběhne klasická veřejná beta. Ta nemá zatím stanovený termín, neoficiálně se mluví o 10. 9. Plná verze dorazí 5. 11. 2021 na PC, PlayStation 5, Xbox Series X/S, PlayStation 4 a Xbox One.

Activision na Call of Duty vsadil všechny své karty – osm z deseti first-party studií společnosti pracuje na Vanguard nebo na podpoře bezplatné battle royale akce Warzone. Hlavním týmem Vanguardu je Sledgehammer Games, Zombies má na starost Treyarch a v Ravenu spravují Warzone. Podporu pro oba tituly poskytují Beenox, Demonware, High Moon Studios, Activision Shanghai a Toys for Bob. Infinity Ward v poslední době chystali nové mapy pro Modern Warfare, ale vypadá to, že také byli povoláni na pomoc.

Výsledkem je, že přes 2000 zaměstnanců pracuje na Call of Duty. Když tedy započítáme i nové studio Activision Mobile, které s podporou Beenoxu a Activision Shanghai se má postarat o nový díl CoD pro mobily a tablety.

Když jsme u toho, všimli jste si, že v prvním traileru na Vanguard chybí logo Activisionu?

Úplně nahoře trailer lákající na alfa test. Na Gamescom Opening Night Live (25. 8. od 20:00) uvidíme první gameplay záběry z Call of Duty: Vanguard.