Krátký, půl minuty dlouhý gameplay trailer ukazuje první sezónu Diabla 4. Season of the Malignant dorazí už ve čtvrtek 20. 7. a vypustí do světa Sanctuary novou zhoubu se zkaženými příšerami. Novou formu zkázy Lilith můžete zastavit pouze vy. Naštěstí se spojíte s Cormondem, bývalým knězem Katedrály světla, abyste odhalili zdroj a za každou cenu zastavili šíření zhouby.

Video ukazuje nové protivníky, láká na novou bitvu s bossem a připomíná nutnost sbírat zhoubná srdce nebezpečných stvoření. Ty můžete po získání vložit do prstenů a amuletů. Celkem bude k dispozici 32 nových mocných schopností. Doplní je nové unikátních i legendární předměty.

Sezóna je rozdělena do 7 kapitol a nabízí bezplatný i placený battle pass. Jak už to tak u Diabla bývá, sezónní obsah začínáte s novou postavou, aby všichni hráči byli na stejné úrovni.

V druhém videu, které se podrobněji věnuje první sezóně je uvedena zajímavá informace. V čase 0:25 můžeme vidět, že první sezóna skončí 9. 10. 2023. To tak nějak souhlasí s dřívější zprávou Blizzardu. Vývojáři chtěli, aby jednat sezóna trvala zhruba 12 týdnů.

Více jsme o Season of the Malignant napsali tady.