Koncem července vstoupí Diablo IV do první sezóny Season of the Malignant, která po konci původního příběhu do světa Sanctuary vypustí novou zhoubu se zkaženými příšerami. Tuhle novou formu zkázy Lilith můžete zastavit pouze vy, vzkazuje Blizzard.

Abyste novou hrozbu zastavili, budete se muset spojit s Cormondem, bývalým knězem Katedrály světla, abyste odhalili zdroj a za každou cenu zastavili šíření zhouby. Ta mění některé příšery v nebezpečnější stvoření se zhoubnými srdci. Ty můžete po získání vložit do prstenů a amuletů. Celkem bude k dispozici 32 nových mocných schopností. Doplní je nové unikátních i legendární předměty.

Blizzard naznačil nového bosse a upřesnil, že sezónní cesta se odehraje v sedmi kapitolách. Každá kapitola zahrne několik úkolů, které vám odemknou nové bezplatné úrovně battle passu. Placené úrovně battle passu zahrnují výhradně kosmetiku.

Season of the Malignant bude v Diablu 4 spuštěna 20. 7. letošního roku. Aktualizace se vám stáhne o dva dny dříve, abyste byli na vše nachystáni. Do dobrodružství se pustíte až po dohrání hlavního příběhu s nově vytvořenou postavou. Ta bude moci využívat nějaké vybavení z vašeho prvního průchodu hrou.

Blizzard má v plánu Diablo 4 rozšiřovat po mnoho dalších let.