Take-Two, mateřská společnost Rockstar Games, 2K Games a 2K Sports, vyhlásila válku firmám, které využívají slova, na které má Take-Two ochrannou známku. Výsledkem je, že Take-Two podala řadu žalob na subjekty používající slova jako Rockstar, 2K, Social Club, Civilization, Mafia nebo Take 2.

Dlouhý seznam stížností na porušování autorských práv zahrnuje různé (především americké) podniky v podobě restaurací, tetovacích salonů nebo mediálních agentur. Bohužel hon Take-Two odnesli i tvůrci hry It Takes Two, jež byla nominována na letošní The Game Awards. Titul vydala Electronic Arts.

V souvislosti s tím, že se studio Hazelight vzdalo ochranné známky na název hry. V prohlášení pro britský Eurogamer mluvčí uvedl, že nemohou komentovat probíhající spory, ale doufají, že se to vyřeší. Pravděpodobně se snaží o dohodu, aby nemuseli logický titul It Takes Two s rozhádanými rodiči přejmenovat. Podle právníků se Hazelight budou spoléhat na autorská práva.

Dalším zajímavým případem na seznamu je Restaurant Rockstars, který vytváří zejména vzdělávací podcasty zaměřené na řízení vlastní restaurace. Pokud si pamatujete ještě sérii Max Payne, tak žaloba Take-Two míří také na společnost Max Pain, jež se specializuje na propagaci streamerů na Twitchi, tvůrce obsahu na YouTube a e-sportovce. Bránit se snaží Rockstar Axe Throwing, floridská společnost zabývající se házením sekerou.

Problém bude mít také společnost AytiReks Grupp Bel, ale v tomto případě jde o její logo. To se skládá z jednoho velkého písmene R, stejně jako logo Rockstar Games.

Na Redditu mezitím jeden trefně poznamenal: „Počkejte, až si uvědomí, že Rockstar je také energetický nápoj.“

Právníci Take-Two ale neřeší pouze využívání názvů, na které mají ochrannou známku, ale také fanouškovské modifikace do série Grand Theft Auto a dalších her. V poslední době kvůli možným žalobám skončila řada zajímavých modu, zejména do GTA 3, GTA Vice City a GTA San Andreas, a to krátce před oficiálním oznámením remasterů těchto dílů.