Nashromáždilo se nám tady pět menších zpráv o Starfieldu, které jsme se rozhodli nerozepisovat zvlášť, ale přinést vám je v tomhle jednotném článku.

- Starfield může obsahovat systém nemocí podobně jako Fallout a Skyrim. Nikdo z Bethesdy o něm zatím nemluví, ale v nedávné prezentaci bylo možné vidět stav postavy. Uživatelské rozhraní informovalo o tom, že hlavní postavu trápí bolest, jindy kašel. Možná půjde o nemoci v zavilosti na podmínkách prostředí planet a našeho vybavení, což by mohlo vyústit v hledání léků, případně hledání vhodné materiálu, abychom si léky vyrobili. Na podrobnosti si musíme počkat.

- Nedávno se designér, režisér a producent Todd Howard, který je současně šéfem Bethesda Game Studios, nechal v rozhovoru pro IGN slyšet, že Starfield je pět nebo šest her v jedné.

- Pokračujeme usměvavou peticí, která je pravděpodobně jedním velkým vtipem, protože vyzývá k tomu, aby Starfield byl exkluzivitou PlayStationu 5. Jakýsi Benjamin Dickey píše, že exkluzivita pro Xbox poškozuje PlayStation a hráčskou základnu. Varuje před vyšší cenou a uráží Xbox, že jeho dvanáct oddaných hráčů si nezaslouží Starfield ani žádnou exkluzivitu. Tvrdí, že pokud hra vyjde pro Xbox, bude to špatná hra. Pokud však vyjde na PlayStation, bude to dobrá hra. Podivná petice se pochopitelně šíří internetem. Předtím měla nějakých 125 podpisů. Nyní, v době psaní článku, má přes 2000 podpisů.

- V Microsoftu a Bethesdě si z takové petice nemusejí nic dělat. Navzdory tomu, že Starfield bude v Game Pass od dne vydání, tak se po poslední prezentaci vyšvihl mezi nejprodávanější hry na Steamu. Okupoval čtvrté místo hned za Dead by Daylight, Cyberpunkem 2077 a CS:GO. Nepřekvapí, že vesmírné akční RPG dominuje také seznamu přání hráčů.

- Insider Klobrille upozornil, že 7 z 10 nejočekávanějších her mezi hráči na Steamu bude v Game Passu. Je to Starfield, Hollow Knight: Silksong, Party Animals, Payday 3, S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl, ARK II a Cities: Skylines II.

Starfield vyjde 6. 9. letošního roku na Xbox Series X/S a PC. Ve stejný den bude dostupný v Game Passu.