Dávejte si pozor, kam šlapete! V temném bunkru z první světové války vám o život budou usilovat nejen tísnivé hrůzy, ale také všelijaké pasti. Jednu takovou vidíme v krátkém gameplay videu. Jde o klasickou napnutou šnůru s výbušninou, po kontaktu následuje mohutná exploze.

Při procházení tajemným bunkrem bude nutné pomocí baterky kontrolovat stěny a podlahy. Nikdy totiž nevíte, co vás může překvapit.

„Hráči budou procházet špatně osvětlený bunkr z první světové války v kůži francouzského vojáka, kterého trápí ztráta paměti a pronásleduje ho nadpozemská bytost,“ uvádějí vývojáři. Bunkr má přinést větší svobodu při prozkoumávání míst.

„Postavte se tísnivým hrůzám, které vás pronásledují v temných chodbách. Hledejte a používejte nástroje a zbraně a za každou cenu se držte na světle. Překonejte strach, vytrvejte a dostaňte se ven živí,“ pokračují autoři s tím, že na začátku budete mít pouze jeden náboj v revolveru. Postupně ale najdete další náboje a jiné zbraně a vybavení, například granát.

Ve starších videích můžete vidět v akci revolver, využití ohně i ničení prostředí.

Amnesia: The Bunker po odkladu vyjde 16. 5. 2023 na PC (Steam, GOG a Epic Games Store), PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X/S a Xbox One.