Polské studio People Can Fly ve spolupráci se Square Enix na konec letošního roku chystá střílečku Outriders. Jde o zbrusu novou značku, která bude ve zběsilém tempu stejně jako předešlé hry těchto tvůrců, tedy Painkiller, Bulletstorm a Gears of War: Judgment.

People Can Fly nějakou dobu patřili pod Epic Games a pomáhali s Fortnite: Save the World. Od té doby (rok 2015) se toho ale hodně změnilo, studio původně z Varšavy rozšířilo svou kancelář a otevřelo nové pobočky v britském Newcastlu, Rzeszowě i New Yorku. Všichni mají podle oficiálních informací pracovat právě na této nové IP.

Outriders jsou zaměřeni především na PlayStation 5 a Xbox Series X. Vyjdou ale také na PC, PS4 a Xbox One. U PC verze byl potvrzen prodej na Steamu. Z popisku se dozvídáme, že jde o kooperativní third-person střílečku s RPG prvky, ve které tříčlenný tým spolupracuje při plnění různých misí v temném a zoufalém originálním sci-fi světě pojmenovaném Enoch. Právě na tuto planetu lidstvo uteklo ze Země, ale je otázkou, zda si dobře vybralo. Na Enochu nás totiž čekají mocné anomálie a různí nepřátelé. Naštěstí budeme dostatečně vybaveni a posíleni speciálními/nadlidskými schopnostmi. Pochopitelně budete moci celou hrou proběhnout sami.

V plnohodnotném traileru vidíme záblesky hratelných postav, mimozemšťany/monstra a různé zbraně. Zdá se, že Outriders budou podobní sérii Gears of War, respektive založeny na nutnosti se krýt.

Během hry uvidíte slumy a chudinské První město, budete procházet lesy, horami a pouští ve snaze najít tajemný signál. People Can Fly lákají na intenzivní střílečku s velmi účinnými silami a arzenálem všelijakých zbraní. Čekat nás má nespočet herních hodin.

Outriders vyjdou koncem letošního roku na PS5, Xbox Series X, PS4, Xbox One a PC. Hra byla původně oznámena minulý rok na E3 v Los Angeles s tím, že dorazí během léta 2020 pro PC a současnou generaci konzolí. Datum vydání se nám tedy posunulo a s ním se na řadu dostane i nová generace konzolí od Sony a Microsoftu.

Kompletní prezentace hry, s prvními gameplay záběry, se uskuteční tento čtvrtek od 21:00 na Twitch.tv/squareenix.