Remasterů se v herním průmyslu rodí víc než dost, vylepšená vydání her na motivy filmů a seriálů jsou ale poměrně vzácná. Teď však přichází studio Nightdive, které se očividně nenechalo odradit neúspěchem při snaze oprášit spin-off kultovního Blade Runnera. Pouhý den po odhalení střílečky Killing Time: Resurrected tak v rámci akce IGN Live přichází s oznámením remasteru survival hororu The Thing z roku 2002, který funguje jako pokračování kultovního filmu Věc od Johna Carpentera.

Více než 20 let starý survival horor hraný z pohledu třetí osoby se zásluhou studia Nightdive vrací vybaven antialiasingem, dynamickým osvětlením nebo podporou rozlišení 4K a až 144 snímků za sekundu. Samozřejmostí je pak kompletní obsah původní hry, jejímž protagonistou je kapitán J.F. Blake, šéf záchranného týmu amerických speciálních sil, jenž je vyslán do mrazivé pustiny Antarktidy s cílem prošetřit smrt týmu vědců a události, k nimž došlo na výzkumné stanici Outpost 31. Těšit se můžeme i na podporu achievementů, lepší modely, textury a prvky prostředí, hloubku ostrosti nebo propracovanější stíny.

The Thing: Remastered vyjde ještě letos na všechny platformy, které studio Nightdive standardně podporuje. Tedy na PC (Steam, GOG.com), PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S a Nintendo Switch. Na vývoji remasteru se podílí také tým Computer Artworks a větev filmového studia Universal zodpovědná za zábavní produkty.

Přečtěte si naše další aktuální novinky ze Summer Game Festu.