Po propouštění v Naughty Dog a Visual Arts Studio má podle neoficiálních zdrojů vlna pokračovat a dalším studiem PlayStationu je Media Molecule.

Britský tým, který vytvořil LittleBigPlanet a Dreams, se měl dnes na interní schůzce dozvědět, že v rámci restrukturalizačního procesu přijde o práci 15 až 20 % zaměstnanců. Podle odhadů je to dvacet ze současných 135 lidí ve firmě, informuje GLHF.

V Media Molecule se v posledních letech soustředili na vývoj Dreams, ale letos na jaře bylo rozhodnuto zastavit vývoj dalších aktualizací. Místo nich se autoři soustředí na nový projekt. Ten je popisován jako vzrušující.

V květnu letošního roku Sony zavřela studio PixelOpus, které vytvořilo Concrete Genie. Nedávno se objevily zprávy o propouštění v Naughty Dog kvůli zmrazení multiplayerového The Last of Us a o práci měla přijít i část podpůrného studia Visual Arts.

Letos oznámila propouštění velká část společností, včetně Epic Games, Microsoft, Sony, Embracer Group, Take-Two, Crystal Dynamics, Roblox, Team17, Sega, BioWare, Unity, Blizzard a CD Projekt.