Fanoušci dinosaurů a budování zábavních parků se dočkají třetího dílu Jurassic World Evolution. Britské studio Frontier Developments potvrdilo novou hru jako součást změny strategie, která reaguje na horší výsledky při snaze expandovat do nových žánrů

Propadákem se ukázaly manažerské hry z prostředí F1 i real-time strategie Warhammer Age of Sigmar: Realms of Ruin. Návrat k budovatelsko-manažerským strategiím, jako jsou Planet Zoo, Jurassic World Evolutiona Planet Coaster, je tak přirozenou volbou.

Výkonný producent Jonny Watts o novém titulu hovoří jako o třetí hře Jurassic World. S ohledem na úspěch prvního a druhého dílu Jurassic World Evolution lze ale očekávat, že ve Frontier Developments budou pokračovat právě s tímto názvem. Hru máme očekávat mezi 1. červnem 2025 a 31. květnem 2026, což hezky zapadá do premiéry nového filmu Jurský svět. Ten bude mít v kinech premiéru 2. července 2025.

Co můžeme od trojky Jurassic World čekat? Osobně bych to viděl na větší možnosti při budování a správě zábavního parku, stejně tak na nové druhy dinosaury. Ostatně, takto byl rozšiřován i díl druhý.

V britské společnosti chtějí každý rok po následující tři roky uvést na trh novou kreativní/manažerskou hru. Kromě Jurassic World chystají neoznámený projekt spadající do jejich značky. Ten vyjde od 1. června 2024 do 31. května 2025 a bude oznámen v nadcházejících měsících. Sem se řadí Planet Zoo a Planet Coaster. A v období od 1. června 2026 do 31. května 2027 vyjde třetí hra. Že bychom dostali pokračování Planet Zoo i Planet Coaster? Nezapomeňte, že během letošního léta vyjde ještě F1 Manager 2024.