Dobré ráno. RollerCoaster Tycoon zůstává u Atari. Další hra vyjde včas. John Romero chystá first-person střílečku. Studio Obsidian nejspíš utnulo spekulace o vývoji Falloutu: New Vegas 2. Nová aktualizace Nintenda Switch.

Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno v 5:30 (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- Nadšenci z uniklých materiálů a dalších poznatků dávají dohromady mapu Grand Theft Auto 6. Vypadá to, že svět by mohl být mnohem větší než v GTA 5. Jeden hráč přikryl místa z uniklých záběrů na mapu GTA 5. Vyplývá z nich, že městská část GTA 6 je několikanásobně větší než Los Santos. Někteří upozorňují, že větší neznamená lepší. Obávají se dlouhého cestování kvůli misím.

- Do 4. 11. 2022 můžete hlasovat o hrách roku v rámci 40. ročníku Golden Joystick Awards. Nejvíce nominací má Elden Ring.

- Systém Nintenda Switch byl aktualizován na verzi 15.0.0. Přináší možnost pořizovat snímky obrazovky v aplikaci Nintendo Switch Online. Změnilo se také umístění nabídky Bluetooth a došlo k vylepšení stability systému. Podle hráčů došlo ještě k aktualizaci firmwaru Bluetooth ovladače Pro Controller.

- Studio Obsidian u příležitosti 25. výročí série Fallout nejspíš utnulo spekulace o vývoji Falloutu: New Vegas 2. O něm se dlouho spekuluje, ale v tweetu se dočteme, že mají co dělat, než se někdo zeptá. Jak víme, chystají fantasy RPG titul Avowed zasazený do světa Pillars of Eternity, The Outer Worlds 2 a adventuru Pentiment. Nedávno vydali plnou verzi survival Grounded.

- John Romero do svého studia hledá IT inženýra, který se připojí k týmu a bude se podílel na další first-person střílečce. Ta vzniká ve spolupráci s významným vydavatelem. Projekt je označován jako vysoce profilovaný titul, jenž budou hrát miliony hráčů po celém světě. Zjevně poběží na Unreal Enginu 5.

- Spojení Microsoftu s Activisionem Blizzard začaly zkoumat chilské úřady. Vyjádřit se musejí do 30 dnů. V případě potřeby může být lhůta prodloužena na 60 dnů.

- Focus Entertainment oslavuje gold status u Evil West. Hon na upíry započne 22. 11. tohoto roku na PC, PS5, Xboxu Series X/S, PS4 a Xboxu One. Ve hře budou české titulky.

- Atari si ponechá práva na RollerCoaster Tycoon dalších deset let. Společnost má v rámci dlouhodobého plánu usilovat o vývoj nových titulů, rozšíření digitální a fyzické distribuce a prozkoumání spolupráce v oblasti merchandisingu. Tak snad se další díly budování zábavního parku povedou. Do té doby je tady Planet Coaster od studia Frontier.

- Remake Dead Space nevyjde na PlayStation 4, ale pouze pro PS5, Xbox Series X/S a PC, museli utnout spekulace zástupci studia Motive poté, co se omylem PS4 verze objevila v traileru PlayStation Latin America.

- Tady je 10 nejprodávanějších produktů na Steamu za minulý týden:

  • Steam Deck
  • Steam Deck Docking Station (novinka)
  • FIFA 23
  • Need for Speed Heat
  • Marauders (novinka)
  • Cyberpunk 2077
  • Grounded
  • FIFA 23
  • Call of Duty: Modern Warfare II (pre-order)
  • Slime Rancher 2

- Soundtrack hry Sonic Frontiers obsahuje 150 skladeb, odhalil zvukový režisér Tomoya Ohtani. Všechny budou k dispozici na streamovacích platformách po celém světě. Samotná hra má zabrat 20 až 30 hodin. Pro fanoušky to může být až dvojnásobek, když se pustí do objevování všeho.

- Úspěšná hardcore plošinovka Cuphead vyjde 6. 12. tohoto roku ve fyzické podobě na PlayStation 4, Xbox One a Nintendo Switch. Zahrne dodatečný balíček The Delicious Last Course. Exkluzivně u iam8bit.com je pak k předobjednání sběratelská edice za 200 dolarů (cca 5000 Kč).